Mannen uit ‘achterafzaaltje’ messcherp!

Heren 2  pakt voor de tweede keer de volle winst

Vrijdagavond naar het altijd lastige Oudemirdum. De thuiswedstrijd hadden we verloren met 1-2, maar we zoals we dan zeggen: ‘er had meer inzitten’. De wedstrijd wordt op scherp gezet bij het bakje koffie. In het programmaboekje wordt ons  prachtige sportcomplex  in Hommerts-Jutrijp afgeserveerd.  Wat lezen we? ‘De vorige wedstrijd werd gespeeld in het achterafzaaltje van Far-Ut’.  De toon is gezet.

In de eerste set is het wat aftasten voor beide teams. Maar al snel blijkt dat de heren van Far Ut beter in het spel zitten. Een constante voorsprong gedurende de hele eerste set is daarvan het gevolg. NOK kan geen vuist maken tegen het spel van de Hommertsers. Het blok is af en toe genadeloos en de verdediging  goed op orde, aanvallend komen we lekker door.  We lopen uit en komen op een voorsprong van 7 punten. Oeps, wat een weelde, ineens loopt het eventjes niet meer en weten de mannen van NOK nog redelijk terug te komen. Maar ze moeten toch het hoofd buigen. Het eerste punt is binnen: 19-25.

In een hosannastemming beginnen we aan de tweede set. Voor de eerste opslag worden we door de scheids op het matje geroepen. Nummer 2 staat wel in het veld, maar niet op papier. Far-Ut laat zich vanaf de eerste bal van zijn beste kant zien. Het goede spel van het einde van de eerste set krijgt een vervolg gegeven en NOK is machteloos. In deze set komen we niet meer in de problemen door gewoon degelijk spel:  17-25.

Onze training begint  zijn vruchten af te werpen (posities) en afspraken worden uitgevoerd. Iedereen staat goed te ballen. Roeland stijgt boven zijn normale prestaties uit. Zijn beste wedstrijd tot nu toe, dat belooft wat.

De derde set. Roelands goede spel wordt beloond met een wissel. We spreken door dat we ons eigen spelletje moeten blijven spelen en niet weer de derde set weg moeten geven. Maar we komen toch in serieuze problemen. Doordat de pass slecht aankomt bij de spelverdelers kan er  geen goede aanval opgezet worden. Met wat geluk en tactische ballen kan NOK een voorsprong opbouwen tegen een onzeker ogend FAR-Ut: 10-3 achter. Time-out!!

Al snel krijgen  we  weer het betere van het spel en kunnen we weer gaan opbouwen. We nemen de set volledig over met als prettig gevolg een eindstand van 19-25 en 0-3.