Machtig Mooie Meiden Middag!

Je hebt mooie volleybalmiddagen en héle mooie volleybalmiddagen! Zaterdag 31 oktober valt in de laatste categorie. Dit werd een Machtig Mooie Meiden Middag! Onze B- en C-toppers behaalden in thuiswedstrijden – en onder toeziend oog van weer vele supporters – prachtige 4-0 overwinningen. Weliswaar tegen ploegen die niet heel hoog staan geplaatst, maar er werd wel tot het laatste puntje geconcentreerd en goed gespeeld!

Het begon in IJlst met de B-meiden, die speelden tegen Grijpskerk. Voor het eerst ‘wapperde’ de nieuwe clubvlag bij het centre-court, boven de bank van Far Ut en dat was een mooi gezicht! Het inspireerde de door Trijnilda gecoachte meiden kennelijk, want er werd vanaf het begin keurig gespeeld. De pass lag goed en er werden mooie aanvallen opgezet. Na de 25-17 in de eerste set denderden Marie, Rixt, Eline, Ylsa, Janna, Amber en Ilse rustig en geconcentreerd door: 25-9. Hierna kwam trainster Janice binnen en dat was voor de meiden ook een reden om lekker door te gaan. Via 25-18 kwam de altijd lastige vierde set en daarin werd geen gas teruggenomen. Het werd onder luid applaus 25-8, waarna uiteraard op traditionele wijze de fans werden bedankt zie het bijgevoegde filmpje).

Daarna even een nabespreking met Janice en toen snel onder de douche, want om vijf uur begonnen de C-meiden, die in de eerste klasse natuurlijk graag ongeslagen wilden blijven. Onder grote belangstelling – er moet een tribune bij worden besteld! – speelden de toppers van coach Wâtte tegen Bolsward. De meiden lieten er geen gras over groeien! Er werd keurig netjes gespeeld, met ook hier goede opslagen (dat blijft toch altijd nog het halve werk!) en prima passing. Het werd 25-17, 25-14 en 25-16, waarmee de overwinning binnen was. Maar ook het extra punt liet Far Ut niet schieten! Zeer geconcentreerd sloegen Anniek, Anouk, Myrthe, Karlijn, Annemarije, Ytje en Ilsa meteen een flink gat (11-1), waarna goed werd doorgedrukt naar 25-12. Het laatste punt had een geweldig mooie aanval zullen worden, maar die bewaren de meiden vast en zeker voor de volgende keer! Ook de C-toppers bedankten hun supporters op de bekende manier (zie het filmpje).

meidenvlag

De B-meiden onder de vlag van Far Ut. Een mooi gezicht!

meidenmiddag1

De overwinning is binnen en wordt gevierd. Een blije coach kijkt toe!

meidendagC

Annemarije verdedigt prima voor de C’s. Ilsa, Ytje en Anouk staan klaar om het klusje af te ronden.