Machtig Mooie Meiden Middag (weer!)

Het werd toch weer eens tijd voor een Machtig Mooie Meiden Middag? Dat vonden de meiden kennelijk zelf ook, want ze speelden zaterdag werkelijk de pannen van de hallen! De B-toppers wonnen de kraker tegen Lycurgus met maar liefst 4-0, waarna de C-kanjers het goede voorbeeld volgden en met dezelfde cijfers wonnen van VC058.

Far Ut B-Lycurgus B ging om de tweede plaats in de Noordelijke Hoofdklasse. Het werd in een bijna uitverkochte sporthal in IJlst een zinderende wedstrijd waarin de meiden van ons werkelijk weer het allerbeste uit zichzelf haalden! Wat een concentratie, felheid en nauwkeurigheid! En wat een kalmte op de spannendste momenten! Een dik compliment aan Janna, Amber, Rixt, Ylsa, Ilse, Marie, Eline en Annemare!

Het was spannend! De eerste set leek naar de Groningse ploeg te gaan, maar onze meiden bleven kalm en netjes spelen en wonnen met 25-22. Daarna werd behoorlijk doorgedrukt en via 25-18 en 25-17 werd duidelijk gemaakt dat er maar één ploeg is die het verdient om op de tweede plaats te staan. Maar na de 3-0 wilde Lycurgus toch ook een puntje en was flink op weg. Het werd 11-6. Dat speelde koploper Sudosa in de kaart, maar wéér toonden onze meiden karakter! Punt voor punt werd de ommekeer bewerkstelligd en via 19-19 waren wij als eersten in de 20. Het werd loeispannend! 22-22, 24-23 en een paar fenomenale reddingen aan beide kanten en een frisse bal van de opnieuw sterk leidende scheidsrechter, de heer Hofman. Mooi dat zulke mannen altijd maar weer op de bok wensen te staan, dat mag ook wel eens gezegd worden. Hoe dan ook: na een zenuwslopende rally werd het via een mooie smash 25-23. Bingo! 5 punten in de knip!

En waartoe dit leidt? Welnu: Far Ut ontvangt de eerstvolgende wedstrijd de koploper Sudosa! Een kraker, waarbij de meiden er alles aan gelegen is om de 4-0 van Assen weg te poetsen. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 9 april, 15.00 uur in IJlst. Komt dat zien! En hoe is de stand van zaken? Sudosa speelt voor die negende april nog twee keer, de wedstrijd tegen ons is de laatste voor hun. Als Sudosa twee keer met 4-0 wint voor ze naar ons toe komen, zijn ze kampioen. Zo niet, dan kan er in IJlst nog van alles gebeuren! Maar hoe dan ook willen onze meiden tegen de koploper alles uit de kast halen!

En dan de C-meiden. grote klasse zaterdag! Mooi, degelijk spel, genieten voor de coaches Anneke en Wâtte én voor de vele supporters, die lekker enthousiast hun yells ten gehore brachten. Onze toppers wilden de volle mep en dat lukte. Ze bleven van de eerste tot en met de laatste bal goed opletten. De pass was netjes, de set-ups vaak prima en er waren een paar keiharde smashes bij! De opslagen zijn altijd een dikke voldoende, oftewel: de 4-0 via 25-16, 25-17, 25-8 en 25-15 was dik verdiend. Onze meiden blijven zo mooi bovenin meedoen, prachtig gedaan! Opgelet, ook de supporters: zaterdag 26 maart thuis de inhaalwedstrijd tegen VC Sneek!

farut-zegelyc

De B-meiden vieren feest na de schitterende zege!

farutCmeidenzege

Annemarije redt knap, Karlijn schiet toe om de set-up te verzorgen. Ytje (links) gaat de bal keihard raak smashen!