Machtig Mooie Meiden (Mid)dag, opnieuw!

Het kon zaterdag weer niet op! Voor de tweede keer op rij wonnen zowel onze B- als C-meidentoppers met 4-0! De B-ploeg overklaste in Harkstede het als tweede geplaatste Doles en in het hol van de Sneker leeuw klommen de C-meiden naar de bovenste plaats in de eerste klasse!

De B-meiden maakten een zeer uitgeslapen indruk. Dat mag worden vermeld, want zaterdag gingen de wekkers al vroeg. Om half negen werd koers gezet naar het Groningse Harkstede. Lia en Jildou fungeerden dit keer als coaches en dat zij de Kerst gaan halen, staat na deze pot als een paal boven de Far! Hun ploeg klapte er namelijk vanaf de eerste slag bovenop. Ilse, Janna, Eline, Annemare, Ylsa, Rixt, Marie en Amber speelden goed. Doles liep weliswaar uit naar 3-7 en 6-10, maar daarna was het woord aan de toppers van Far Ut, die door toedoen van hun trainsters mooie stappen vooruit blijven maken. Op 15-14 namen onze meiden voor de eerste keer de leiding en ze drukten via 20-16 door naar de eerste setwinst: 25-20.

Dat smaakte naar meer. De pass bleef goed, de aanvallen waren mooi en Doles kwam steeds zwaarder onder druk. Het werd 25-15, meteen gevolgd door een solide 25-19. En weer – grote klasse! – kon ook de concentratie worden opgebracht om de vierde set te veroveren, voor het altijd lekkere vijfde punt: 25-16 maar liefst! Het laat zich raden dat de lekkernijen bij sponsor McDonald’s in Sneek na deze derde seizoenszege bijzonder goed smaakten!

Daarna was het de beurt aan de C-meiden. In de grote Sneker sporthal stonden de toppers van coach Wâtte meteen op scherp. VC Sneek nam wel een 1-6 voorsprong, maar punt voor punt kwam Far Ut terug. Via 11-13 werd het 25-19. Anouk, Anniek, Annemarije, Karlijn, Ilsa, Myrthe en Ytje hielden het koppie erbij en wonnen ook de tweede set met 25-19. Na de 25-15 in de derde set was het zaak om wakker te blijven en de tweede Machtig Mooie Meiden(Mid)dag te voltooien. Dat lukte, al werd het na 19-15 en 24-19 nog wel even spannend: 25-23!

En wat was het leuk dat VC Sneek meteen de score doorgaf aan de NeVoBo. Toen de Hommerts-Jutrijptoppers fris onder de douche vandaan kwamen en de stand werd bekeken, klonk het gejuich van de Waterpoort tot het aquaduct bij de Jeltesleat!

farut-standje

De stand van de C-toppers!