Machtig Mooie Meiden Middag, deel 3!

Het kan maar niet op voor onze meidenteams! Voor de derde zaterdag op rij was sprake van een Machtig Mooie Meiden Middag. De B-junioren wonnen de derby van Stânfries overtuigend met 4-0, terwijl de C-toppers hun koppositie behielden door een al even klinkende 4-0 zege op VC058.

De door Trijnilda gecoachte B-meiden rukten op naar de tweede plaats in de noordelijke hoofdklasse door in een goede wedstrijd van het IJlster Stânfries te winnen. Dat doet het altijd goed natuurlijk, al hadden Sjoukje en Bertus het er ook wel even moeilijk mee, omdat in beide teams een kleindochter speelt en er dus ook eentje verloor. Bij Far Ut speelt Ilse en zij was tegen nicht Jeane extra gebrand om er wat moois van te maken. Dat lukte, net zoals het hele team weer prima speelde. Met name de opslagen waren een ijzersterk wapen; die van Marie en Janna mogen dit keer speciaal worden genoemd!

Ondanks dat de cijfers misschien anders doen vermoeden (25-15, 25-16 en 25-19) was de stadsploeg toch bij vlagen een taaie klus voor de dorpsclub. Maar Far Ut bleek over de hele linie sterker, ondanks dat Amber helaas ziek thuis moest blijven. Knap was het spel in de vierde set, waarin Stânfries de pijp leeg had. Via 25-7 denderde Far Ut naar de 4-0, die ook nog eens goed was voor de tweede plaats. Mooi werk!

Daarna volgden opnieuw de C-meiden. De toppers van Wâtte lieten de Leeuwarder dames geen ruimte voor een verrassing: 4-0. Het valt voor onze meiden soms niet mee om de concentratie vast te houden tegen ploegen die – op papier – eenvoudig lijken te verslaan. Dat komt het spel niet altijd ten goede, maar ondanks enkele dipjes, was het spel ook dit keer prima. Ook toen de schrik er even inzat omdat Anouk geblesseerd uitviel, ging het goed.

Dit keer mag speciaal Ytje worden genoemd! Altijd foutloos aan de opslag, nu ook een paar mooie reddingen en prachtige smashes. Geweldig om te zien hoe ook de anderen zich ontwikkelen, de trainingen zijn niet voor niets!

Far Ut won met 25-19, 25-14, 25-12 en 25-18 en heeft na zes wedstrijden pas één set ingeleverd. De knoetjes konden weer gemaakt worden!

mmmmmooi

Far Ut bereidt een aanval voor. Ylsa (rechts) gaat Janna (mid) of Marie aanspelen.

mmmmarie

Mooie uithaal van Marie, ziet ook arbiter Auke Minne Hofman.

mmmm3

De C-meiden zetten een aanval op. Myrthe gaat Ytje (7) aanspelen.