Maatje te groot

Je kunt er een lang verhaal over vertellen of een kort verhaal, maar dat maakt geen verschil. Bolsward was zaterdag een maatje te groot voor onze A-meiden. Bolsward staat niet voor niets aan kop. De ploeg had liever in de noordelijke topklasse gespeeld, maar dat lukte niet via het plaatsingstoernooi.

Nu steekt Bolsward er in de hoofdklasse boven uit. Maar het mag gezegd worden: Far Ut gaf het niet cadeau! Er werd tot de laatste bal hard gewerkt en dat werd door de weer in flinke getale aanwezige fans zeer gewaardeerd. Zoals zij ook konden genieten van het spel van de thuisploeg, waar vijf B-junioren in uit kwamen. Regelmatig ging Far Ut in de rally heel goed mee, waren er enkele knappe aanvallen te zien en kon flink wat verdedigd worden. Maar Bolsward serveerde net iets scherper, kon de pass beter brengen en had aanvallend meer kracht in huis.

Maar is Far Ut weggespeeld in Bolsward? Nee! Via 25-18, 25-16 en 25-15 kwamen we in de vierde set en dan weet je: dáár liggen altijd kansen. De ploeg die 3-0 voorstaat, doet het net allemaal even wat minder en de meiden van ons geven nooit op! Zo werd het spannend. We kwamen met 11-8 voor. Toen echter serveerde één Bolswardse dame ineens 7 punten binnen en werd het 17-12 voor haar ploeg. Maar Far Ut (waar Eline helaas ontbrak vanwege een schouderblessure) gaf niet op. Punt voor punt kwamen onze meiden terug. Het werd 21-20. Buigen of barsten… Helaas ging toen het punt naar Bolsward, dat meteen doordrukte naar 25-20 en 4-0.

Op naar de volgende klus! Zaterdag 4 februari 14.30 in IJlst tegen een andere topploeg, Sudosa Assen. Kom op tijd, vol is vol!

Far Ut verdedigt onder toeziend oog van de eigen supporters. Amber heeft gepasst op Ylsa die de buitenkant gaat zoeken.

Weer trouwe supporters!