Leuk cadeautje voor de dames

Vrijdagavond werden wij met de dames in Sportstad Heerenveen verwacht om daar de wedstrijd te spelen tegen Hercules. Dit team stond tweede op de ranglijst en wij op dat moment zevende.  De prognose voor deze wedstrijd was dan ook 3-1, maar daar hebben wij even een stokje voor gestoken!

De wedstrijd in Hommerts wonnen zij met 0-3, dus we zouden en moesten nu toch wel ons best doen een puntje – of meer – binnen te slepen. De eerste set verliep heel erg netjes. Er was aan onze kant veel balcontrole en de concentratie was erg hoog. Er werd alles aan gedaan om de bal van de grond te houden. Hercules wist ons spel goed te beïnvloeden door hier en daar wat tactische balletjes te spelen. Toch konden we mooi wat reddingen verrichten en we wonnen de set met 22-25.

We wisten nu hoe de tegenstander speelde en waar de gaten lagen. De tweede set begonnen we weer sterk, maar toch wist Hercules steeds weer in de buurt te komen door fouten van onze kant. Het passen ging moeilijk , waardoor we niet aan veel fijne aanvallen zijn toegekomen. We waren toch nog fel genoeg om deze set te winnen met 23-25.

We waren al erg trots op de twee puntjes. Beide teams waren gebrand om de derde set te pakken. Deze set verliep voor ons echter wat minder goed. We hadden geen servicedruk en het spel begon slordig te worden. Ook Hercules maakte foutjes, wat voor ons extra ‘cadeautjes’ waren. Hercules gaf niet op en wij kwamen terug. We verloren de set nipt met 26-24. Maar we waren zeer tevreden met onze 2-1 winst!

Vrijdag 12 februari (20.15 uur) spelen wij opnieuw in Sportstad Heerenveen en dan tegen OPM Heerenveen 4.

damesgoedeilse

Uw verslaggeefster Ilse.