Laat die vijfde set maar komen!

Vrijdag 17 maart mocht Far Ut H1 aantreden tegen Makkum H1. Makkum staat dan nog op een tweede plaats en Far Ut als middenmoter op een zesde plaats. Volgens de Nevobo-prognose zou het op een vijfsetter uitlopen in het voordeel van Makkum. Jammer dat Nevobo zijn huiswerk niet heeft gedaan, want tot dan is er door de heren van Far Ut al 9 keer een vijfsetter gespeeld en ……. gewonnen!

Voordat onze wedstrijd begint, moeten wij nog even op de dames van Far Ut wachten, want die spelen op dat moment een vijfsetter tegen OTIB D2. Die werd gewonnen door Far Ut D1. Gefeliciteerd dames met de overwinning! Klaas, de coach bij thuiswedstrijden van dit dames team, is een vijfsetter-specialist.

Voor de wedstrijd had Arnold een snipperavond aangevraagd en Anthony zit nog in de ziekenboeg met een hardnekkige pinkblessure. Hij was wel aanwezig om ons aan te moedigen. Wim bij de Weg, onze trainer-coach, gaf ons nog de laatste instructies voor de wedstrijd. Voordat de tegenstander aan de zaal kon wennen was de eerste set afgelopen in het voordeel van Far Ut 25-16. De tweede set werd al een stuk lastiger, want Makkum verdedigde goed. Onze midaanval werd een aantal keren goed afgeblokt, maar wederom werd de set gewonnen: 25-22. De derde set hadden wij het nakijken: 21-25. De vierde set: beide ploegen gingen voor de overwinning en de strijd ging lange tijd gelijk op, maar Far Ut moest het onderspit delven: 25-27.

De vijfde set: nog nooit verloren, maar de dag dat we hem gaan verliezen komt steeds dichterbij. Aan die dag wilden wij nog niet denken! We geloofden er stellig in dat ook deze vijfsetter in ons voordeel zou uitpakken. Normaal is een vijfsetter geëindigd bij 15 punten, maar de tegenstander meende ook recht te hebben op deze allesbeslissende set. In een bloedstollende wedstrijd (met een uitstekende vrouw op de bok!) eindigde de set in ons voordeel met 20-18, waarmee we dan ook onze TIENDE vijfsetter-overwinning een feit is geworden! Deze overwinning is dan ook – tegen middernacht! – onder het genot van een hapje en een drankje gevierd.

Auke Minne

De cracks maken zich op voor hun tiende zege in een vijfsetter!

Gijs teistert het Makkumer blok, dat zo broos als aardewerk blijkt…

De immer kalme Sikke verdedigt bekwaam, zien ook zijn ploeggenoten en de foutloze arbiter.