Koud cadeautje na hartverwarmende zege!

Opnieuw ging vrijdag voor de dames de reis naar Heerenveen. Deze avond was OPM Heerenveen 4 onze tegenstander. Dit keer was de hal  twee keer zo groot gemaakt, er waren niet drie velden, maar wel zes. Geen aanmeldtafel te bekennen, dus op zoek naar  onze tegenstander om erachter te komen op welk veld we moesten spelen. Onze tegenstander was nog vreemd voor ons want dit werd onze eerste duel deze competitie.

In verband met afwezigheid van Vera en vanwege de schouderblessure van Hedwig hadden we Akke gevraagd ons te helpen. Hiervoor moest ze nog wel even snel overgeschreven worden van Heecherop naar Far Ut. Akke nam als speelvaste spelverdeelster mijn (Simone) plek over zodat ik kon coachen en eventueel als aanvallende wissel ingezet kon worden.

De eerste set ging vanaf het begin gelijk op. De pass liep moeizaam, te weinig servedruk en Hedwig kon niet smashen en bovenhands opslaan door haar blessure. Door degelijk te spelen en hoofd koel te houden wisten we toch de set te winnen met 23-25! OPM stond goed in de verdediging en het was lastig om te punteren. Alleen langs de lijn, in de hoekjes en strak in het centrum waren de opties om te scoren. Dat werd dus onze tactiek voor in de tweede set. Hierin gingen we ook weer gelijk op en wisten we ook deze binnen te halen met 21-25.

In de derde set begon OPM beter in het spel te komen. We kregen moeite met de aanval die nu strakker en harder waren. Onze pass liep nog steeds niet goed en we kwamen steeds meer achter. Helaas waren twee wissels niet genoeg om ook de laatste punt binnen te halen. Het werd 25-16 verlies. Maar met twee punten op zak gingen we de kantine in waar de koude Radler al op ons stond te wachten.

Langs deze weg wil ik onze trouwe uitwedstrijd- (en thuis-)supporters bedanken dat jullie ons elke keer weer achterna reizen om ons mentaal te steunen. Klasse!

Komende vrijdag 19 februari spelen we thuis om 19.15. Groet Simone.

damessimone

Uw verslaggeefster Simone