Klinkende zege B-meisjes

De B-meisjes hebben de eerste zege van het seizoen binnen! Na de zware wedstrijden tegen de ‘grote’ clubs Sudosa en Sneek, werd zaterdag de eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen VIOS (Volleybal Is Onze Sport) uit Slochteren. Onze meiden gaven vol gas (!): 4-0.

Far Ut was stukken beter. De tegenstander had een behoorlijk arsenaal aan yellen, maar qua passing en aanvallen was er nog wel wat te verbeteren. Onze meiden speelden goed; met name de pass in de eerste set was topkwaliteit!

Na 25-14 hadden de meiden van coach Trijnilda de smaak te pakken. Lange servebeurten van ondermeer Janna leidden naar dikke setzeges: 25-9 en 25-10. Dat zei alles over het krachtsverschil. Toen kwam de moeilijkste set: de vierde. Als je al met 3-0 voorstaat, valt het niet mee om je nog een keer op te laden. VIOS liep snel uit naar 0-5 en had ook op 9-11 de voorsprong. Maar daarna herpakte Far Ut – weer gesteund door de nodige fans – zich en won via 20-14 met 25-19. Vijf vette punten in de knip! Zeven punten uit drie nu, we staan er in de Hoofdklasse weer mooi bij! Top gedaan meiden!

farutB-set

Janna probeert te scoren. De rest van Far Ut is attent, net als scheidsrechter Sikke.