Kampioentjes! C-toppers kunnen op de kar!

KAMPIOEN – KAMPIOEN – NIKS MEER AAN TE DOEN – FAR UT C1 IS KAMPIOEN!

Het is gelukt! De C-toppers van Far Ut zijn zaterdag kampioen van de eerste klasse geworden! In de 22-ste en laatste wedstrijd van dit spannende seizoen moest in ons eigen dorpshuis nog gewonnen worden van OPM uit Heerenveen. Dat lukte en hoe! De meiden van Anneke en Wâtte wisten dat zeker de eerste drie sets gepakt moesten worden om concurrent AVC uit Akkrum voor te blijven en knalden er daarom vanaf het eerste fluitsignaal meteen op los! Na 25-5 leek het motortje even te haperen, maar in die fase toonden de meiden hun doorzettingsvermogen! Ze bleven kalm, kregen de pass weer in orde en wonnen de spannende set met 25-23. Daarmee was aan de kant van OPM de koek wel op en kon er alvast in het diepste geheim worden begonnen met het versieren van de kleedkamer en het bakken van de patat. En inderdaad: de weer volgepakte tribune (dank voor het bijplaatsen van extra stoelen!) kon na de 25-4 zege alvast gaan staan om de heldinnen te feliciteren. En wat ook mooi was: het was al feest, maar Annemarije, Karlijn, Myrthe, Ytje, Sam, Ilsa, Anouk en Anniek wilden deze mooie middag netjes afsluiten en ook de vierde set veroveren. Dat lukte ook nog: 25-21 en 4-0. En toen was het dik feest!

De C-meiden hebben van de 22 wedstrijden 21 gewonnen! Ze hebben 94 punten gepakt, 78 sets gewonnen en slechts 16 verloren. De voorsprong op AVC is uiteindelijk nog 4 punten geworden, omdat AVC zaterdag met 3-2 won van Bolsward. Wat een geweldige prestatie van deze ploeg, waarvan de meiden het hele seizoen hard en trouw hebben getraind. Zelfs als de school pas om half vijf was afgelopen, stonden ze om vijf uur op de trainingsvloer! Die inzet is beloond, net als dat er altijd plezier met elkaar was!

Toen het kampioenschap binnen was, kwam Klaas de Groot namens de NeVoBo naar de meiden toe met de mooie medailles! Er waren bloemen van een hele trotse opa en oma, enorme zakken snoep van het trotse bestuur, patat van sponsor Corry en bonnen voor lekkere ijsjes van de al even trotse ouders. Daarna was het feest in De Jister, waar het een drukte van belang was vanwege twee voetbalderby’s. De voetballers zongen onze meiden toe, ondersteund door een zangeres die We Are The Champions niet kende, maar wel Viva Hollandia. Ook prima, want Wâtte wist zijn weg in de polonaise goed te vinden!

ATTENTIE: zaterdag 30 april is het opnieuw feest. De kampioenen gaan vanaf 18.15 uur op de kar door het dorp! Hoort zegt het voort! Daarna is er nog een gezellige avond met de B-meiden, de C-meiden en alle ouders, trainers en coaches. Wie maakt voor de C-meiden het mooiste spandoek langs de route? Prijs: eeuwige roem via deze website!

goedemiedenkampioentjeskampioenen2kampioen4kampioen6kampioen7