Kampioenen moeten nog even wennen

Onze B-meiden hebben zaterdag ook hun tweede wedstrijd verloren. De kampioenen van vorig seizoen merken dat het niveau even wat hoger is dan voor de zomer, toen ze niet te stuiten waren en uiteindelijk zo trots als een pauw op de platte kar door het dorp reden.

Nu, tegen oudere en wat sterkere meiden, gaat het moeilijker, terwijl het net ook nog eens wat hoger hangt. Nu worden foutjes sneller afgestraft en als de pass niet goed is en de eigen aanval mede daardoor niet echt gevaarlijk, wordt het moeilijk om punten te scoren. Daarnaast moet er voortdurend pít in de ploeg zitten; zaterdag tegen AVC in Akkrum was het soms iets te tam.

AVC won met 4-0 en met duidelijke cijfers: 25-15, 25-16, 25-13 en, die was nog wel even spannend, 25-23. Toen zat het ook even niet mee: een duidelijke buiten-de-antenne-om bal van AVC werd in de slotfase van de vierde set niet afgefloten. Maar uiteindelijk viel er weinig op de eindstand af te dingen. De meiden weten zelf ook dat er een tandje bij moet: feller aan het net, geconcentreerder in de pass en knokken voor echt elke bal. Dat gaat dit seizoen zeker goed komen, want deze kampioenen van vorig seizoen hebben zeker veel in hun mars!!