Jaarverslag van de voorzitter

Op de soepel verlopen Jaarvergadering sprak voorzitter Dio Spronk de volgende woorden:

,,Lieve volleybalvriendinnen en -vrienden.

Afgelopen jaar is als een speer gegaan. Dit werd ondersteund door onze website met de nieuwtjes en de wedstrijdverslagen. Het was en is een lust voor het oog. Het seizoen kenmerkte zich door diverse acties. De oud-ijzerronde was een groot succes en daarom willen we deze gebeurtenis ieder jaar laten terug komen. De pepermuntactie is eveneens een goede actie geweest. De Rabo-ledenactie en de balsponsoren mogen wij in dit lijst ook niet vergeten. De verkoop van twee brandkasten en een ‘glastransportbok’. Ze brachten een paar mooie centen in de kas. Het uiterst lucratieve sponsorcontract van de meisjes B liep voor het tweede jaar en bracht weer het volledige toegezegde bedrag op. De teamsponsors van meisjes-C en heren 1 continueerden hun sponsors en voor dames 1 mochten we vier nieuwe sponsors verwelkomen. Qua sportieve prestaties mochten we er zijn. Maar dit jaar werden we ook geconfronteerd met vervelende berichten op instagram.

De trainers van de diverse teams hebben een grote inspanning geleverd. Een aantal nieuwe gezichten in ons trainerskorps mochten wij begroeten namelijk Trijnilda, Anneke, Klaas en Erwin.  Zij versterkten ons met hun weldoordachte trainingen. Natuurlijk de aanwezige trainers moeten wij ook noemen Karin, Janice en Dio. Namens het bestuur hartelijk dank aan alle trainers voor de geleverde prestaties. Natuurlijk ook hartelijk dank aan de diverse coaches bij de verschillende teams. Hun aandacht en inspanningen hebben er toe geleidt dat er geen van de teams zijn gedegradeerd. Er is zelfs een kampioen uit voortgekomen.

Het scheidsrechterskorps wordt uitgebreid. Er is onder begeleiding van Klaas de Groot een avond geweest waar de fijne kneepjes van het scheidsrechtervak werden bijgebracht. Een tiental personen hebben deze avond bezocht. Ze zijn allen geslaagd voor hun instaptoets. De jeugd wordt komend seizoen begeleidt met het fluiten vanaf de bok (zoals dat heet). Klaas heeft een PVB afgenomen bij Simone en Klaes (V4 scheidsrechters leiden de eerste en tweede klasse en de topklasse bij de jeugd).

De circulatiejeugd hebben hun wedstrijden op diverse drukke zaterdagen gespeeld. Er werd gestreden om iedere punt. Jammer genoeg konden jullie niet alles winnen. Jullie hebben lekker tegen diverse andere ploegen gespeeld. Gewonnen en verloren maar vooral fijn gespeeld en daar gaat het ook om.

De meisjes-C hebben dit volleybal jaar een topseizoen gehad met als resultaat een kampioenschap. Op de laatste dag werd het kampioensfeest veilig gesteld. De medailles en de plaquette werden door de Nevobo uit handen van Klaas de Groot overhandigd. Ook de coaches Anneke en Watte kregen hun waardevolle herinnering van Klaas. Voor de meiden een herinnering waar je lang op kan teren. Want kampioen word je niet jaarlijks. Het overkomt je maar een paar keer in je speelcarrière.

De meisjes B kenden gelukkig een veel beter seizoen als vorig jaar. Strijden om het kampioenschap deden ze niet. Bovenin de competitie waren ze wel te vinden. Met als resultaat een derde plaats, dat is een goede klassering. Volgend jaar in de A jeugd. Diegenen die de cursus hebben gevolgd zijn ook geslaagd voor hun entreetoets voor het scheidsrechteren. Hier wordt volgend seizoen een voorzichtige start meegemaakt.

De dames 1 hebben dit jaar een ware metamorfose ondergaan. De nieuwe trainer dit jaar is Klaas de Groot. Bij thuiswedstrijden is hij jullie vaste coach. Een nieuw shirt sponsor Oan it Far op de nieuwe shirts. Het koste wel even wat tijd om alles goed op de shirts te krijgen. Een noviteit binnen onze vereniging is dat Nauta Auto’s als broeksponsor op jullie billen prijkt. De trainingsjacks worden gesponsord door de bedrijven van Tigchelaar, Raap en Cnossen. De prestatie waren ook zeker niet slecht voor de eerste jaar in de tweede klasse. De derde plaats is jullie deel.

Heren 1 hebben het dit jaar niet slecht gedaan. Jullie interim trainer Wim Bijdeweg en Edwin Kenter hebben het uiterste in jullie naar buiten gebracht, Wekelijks coacht Marijke jullie. De allerlaatste wedstrijd dachten jullie eerst dat een achtste plaats jullie deel was, maar een goede uitslag met niet al te veel tegen punten bracht een zevende plaats.

De heren recreatie junioren speelden hun trainingsavonden in Woudsend. Het beviel hun goed. Volgend jaar gaan jullie verder onder eigen vlag. Jammer dat na zoveel jaar jullie afscheid gaan nemen van ons. Het gaat jullie goed en we hopen dat jullie ons gaan missen.

De dames recreatie speelden op maandagavond onder begeleiding van Dio. Menig wedstrijd is op die avond uitgevochten in de arena daar vlakbij de Far. Een paar avonden is met de naburige dorpen een strijd geleverd. Het waren avonden vol emotie en passie, maar vooral werd er genoten van het spel.

De heren recreatie senior hebben hun avond op donderdag. Dit jaar hebben ze ook weer meegedaan aan de dorpencompetitie van Joure. Hierin hebben ze net zoals vorige jaren weer best gepresteerd. Een derde plaats werd hun deel. In de slotcompetitie werd die plaats eveneens behaald. Een goed resultaat voor het afgelopen seizoen. De avonden het afgelopen seizoen werden trouw bezocht. Hierna begon net zoals vorige jaren de derde helft met nieuws uit de buurten.

Kortom het was een bewogen jaar met vele ups en weinige downs. Met een kampioen en vele teams die redelijk tot goed hebben gepresteerd. Een jaar met een aantal acties en nieuwe sponsoren. Met reclame uitingen op nog niet eerder gebruikte vlakken.

Je kunt spreken over een goed en enerverend jaar. ”