Jaarverslag 2016 -2017

Lieve volleybal vriendinnen en vrienden.

 

Seizoen 2016/2017 is nu al weer ten einde. Het lijkt wel of ieder seizoen sneller gaat of zal de leeftijd van mij een rol hierin meespelen. Alles werd weer keurig ondersteund door onze website waarop de nieuwtjes en de wedstrijdverslagen waren te lezen. Afgelopen jaar waren ook weer een aantal acties. De oud-ijzer ronde, de Poiesz jeugdsponsoractie, de Rabo leden actie, het ramen wassen van het dorpshuis, het lopen voor het sportfonds gehandicapten en de balsponsoren brachten het nodige pecunia’s in de geldkas van de club. Een bedrag van de heer de Witte uit Jutrijp voor het oud ijzer potje mogen we beslist niet vergeten. Op vele fronten waren we actief.

Onze trainers van de diverse teams hebben zich van hun goede kanten laten zien. Zoals we hebben Wim, Bert, Janice, Trijnilda, Anneke, Karin en Dio. Al met al een goed clubje al zeg ik het zelf. Namens het bestuur hartelijk dank voor het verzorgen van de diverse trainingen bij senioren en junioren. Kampioenen zijn er dit jaar weer de oudste circulatiejeugd. De andere teams hebben boven in de diverse competities mee gedraaid. Een knappe prestatie voor zo’n kleine vereniging.

De scheidsrechters hebben dit jaar hun steentje bijgedragen aan de spelvreugde. De B jeugd werd door de A jeugd gefloten onder begeleiding van een mentor. In mijn ogen is dit prima verlopen. Eerst nog wat schuchter, maar later zelfverzekerd hebben zij hun wedstrijden geleid. Komen seizoen zal een aantal dames van dames 1 zich ook gaan verdiepen in het scheidsrechters vak. Sterkte met de entreetoets. De firma Kingma heeft dit jaar de shirts van de scheidrechters voor haar rekening genomen.

De circulatiejeugd hebben op een aantal zaterdagmorgens hun wedstrijden in Friesland gespeeld. Er werden veel gewonnen en een aantal verloren. De oudste jeugd is kampioen geworden. Een hele knappe prestatie. Voor de andere jeugd stond de strijd en de spelvreugde voorop. Er wordt nu al met spanning gewacht op het komende speelseizoen. De oudste meisjes worden de C jeugd van komend seizoen.

De meisjes B hebben een knappe 7e plaats gehaald. Een mooi resultaat en geniet van de mooie klassering.

De meisjes A zijn op de 6e plaats gekomen. Lang niet slecht. Er gaan een aantal teamleden studeren. Noodgedwongen gaan ze ons en jullie verlaten. We hopen ze het komend jaar hopen dat jullie het team weer compleet krijgen, zodat er weer naar boven gekeken kan worden.

Dames 1 hebben dit jaar gestreden in de 2e klasse. Op de 7e plaats zijn ze geëindigd. Tevens heeft Bert de trainingen overgenomen van Klaas. Voor de tweede keer hebben jullie laten zien dat je goed kan meedraaien in de tweede klasse. Een mooi en goed resultaat.

Heren 1 heeft dit zich ook weer bewezen. Een 5e plaats, is het geworden. Dit komt misschien wel doordat er een extra buitenlands tripje was ingepland. We zullen het wel nooit te weten komen.

De Dames recreatie speelden op maandag trouw hun uurtje volleybal. Met af en toe een uitwisseling met een van de naburige dorpen. Felle wedstrijden werden hierin uitgevochten. Ze worden nabesproken in de jister van het dorpshuis.

De heren recreatie gingen trouw op donderdagavond naar het dorpshuis. Ook dit jaar is er mee gedaan aan de dorpencompetitie. Er was een historische 3 – 0 overwinning op st Nic. Echter een kampioenschap is hier niet mee gehaald. Een derde plaats was ons deel. Dit was ook onze plaats op het eindtoernooi.

In het kort het was een jaar vol emotie en vol met activiteiten. Ook uit onverwachte hoeken kregen we respons. Er is goed gepresteerd door alle teams. Daar mogen we best trots op zijn.

Je kunt spreken van een energiek en enthousiast jaar.

 

Dio Spronk