Hoplakee! De A’s weer kampioen!!

Zaterdag 23-11-19, een datum die wij nooit gaan vergeten…. Wordt vervolgd!

19.00 uur stond VC Joure-Far Ut op het programma. 17.50 vertrek vanaf ons mooie dorpshuis Oan it Far. Eenmaal aangekomen in Joure begonnen we met ons wedstrijdritueel. Vaak is ons wedstrijdritueel hetzelfde, maar vandaag was er een onderwerp dat extra aandacht verdiende. Als wij met 4-0 zouden winnen, waren wij (met nog een wedstrijd te gaan) kampioen! Licht gespannen waren wij aan het omkleden. Nadat coach Sjak zijn bakje koffie op had, begon ook voor hem echt de taak de koppies allemaal dezelfde kant op te krijgen. De kant van de 4-0 natuurlijk!

Met een volle tribune in onze rug (fantastisch!) begon de eerste set. Na een prachtige opslagserie van Myrthe kwamen we 5-0 voor te staan. Nadat Myrthe ons een zetje in de rug gaf, moesten we het nu toch echt zelf doen. Met een prima scheidsrechter op de bok en een goed Far Ut was de eerste set dik in orde. Via 25-19 was de eerste set binnen van ons doel!

Op naar set 2… We wisselden van kant, en wat voor kant. Met het gezicht naar het publiek toe. Want wat waren ze weer aanwezig! De hele tribune van Joure was gevuld. Met een handjevol supporters van VC Joure, had Far Ut wel echt de overhand. Met de steun van de supporters gingen we door. Sjak liet zijn tactisch inzicht weer eens zien. Een prikbal hier, een smash daar of een doortikbal:alles met het doel om te promoveren. De tweede set was moeizaam, maar succesvol. VC Joure had hun opslag op orde. Wij daarentegen hadden moeite met de pass, waaruit ook geen setup kon komen en dus geen aanval. We bleven voor elkaar vechten en raapten alle ballen van de grond. We verdienden het dus wel om deze set te winnen, en dat deden we: 25-20.

Al 2 punten op weg naar promotie. Dik in orde dus! De derde set. Een set waarbij we een serviceserie van Karlijn nodig hadden om uiteindelijk moeizaam te winnen. De aanval was matig, de pass was matig en de setup was matig. Alles was een beetje tam en we waren even de weg kwijt. Op een gegeven moment stonden we 6 punten achter, 15-21. Maar Karlijn was op het goede moment wakker! Ze timmerde de stand terug tot 23-21. We bleven tussen de services door voor elkaar vechten en we moesten het even slim aanpakken. Hard smashen had soms geen zin en dus begonnen we tactisch te spelen. Hier had VC Joure niet op gerekend en dus werden ze verrast. De laatste punten kwamen door de opslag voor Dagmar. Met twee ketsballen was dit ook prima. Het laatste punt werd door het team gemaakt. Symbolisch want die derde set was qua karakter ook echt verdiend voor het hele team.

Met een stand van 26-24 was de derde set ook voor ons. Billen knijpen was het wel, maar wel de derde stap op weg naar promotie! Want die promotie, hoe mooi zou het zijn! Far Ut MA1 naar de hoofdklasse! 

Met die gedachte begonnen we aan de vierde set. Halverwege de set moest de coach weg. Dagmar en Anouk (Anouk, onze geblesseerde topper, die net zo hard heeft gewerkt voor dit succes) waren de vervangende coaches. Het coachdebuut was een succes! De meiden speelden een fantastische vierde set. Een omloopbal hier, een smash daar. Prachtig! Zelfs Karlijn pakte haar smashpuntjes mee. Ze is onze spelverdeelster, maar aanvallen kan ze ook! Prachtige pot, met succes. Met 25-13 was de vierde set binnen.

Nu hoor ik u denken, met 4-0 promoveren jullie toch?… JA!! Wij promoveren naar de Hoofklasse! Met een fantastisch publiek op de tribune vierden wij ons feestje. De tranen vlogen over de wangen, want wat zijn wij hier blij mee. De hele competitie hebben wij bovenaan gestaan. Dus verdiend is het zeker, dit was een mooie wedstrijd om te laten zien dat wij willen promoveren. We hebben ervoor moeten vechten, maar het is ons gelukt. Want wij zijn Far Ut en wij zijn de beste!

Even een feitje: wist u dat bij het bekendmaken van de competitie wij al bovenaan stonden? Ze wisten bij de bond kennelijk meteen al dat Far Ut bovenaan hoort te staan… haha.

Wij willen de supporters bedanken voor hun komst, elke keer weer. Zonder de steun van jullie in al die wedstrijden was het lastig geworden. Met z’n allen zijn wij een en gaan we jullie mooie dingen laten zien in de Hoofdklasse! Maar eerst nog 7 december: dan spelen wij onze laatste thuiswedstrijd. Niet alleen voor dit seizoen, maar voor de rest van dit seizoen. Want wij spelen in het vervolg in IJlst, i.v.m. de grootte van de zaal. Nu willen wij graag onze laatste thuiswedstrijd voor de ‘break’ met een volle tribune spelen. Dus trommel je vrienden, vriendinnen, kennis of familie op om naar onze wedstrijd te komen. Wij zorgen voor de stoelen en banken! Zaterdag 7 december om 17.00 uur Far Ut MA1-Staveren MA1.

Groetjes van Dagmar Palijama, nummer 5

De kampioenen met een chocolade-K van het bestuur! Staand vlnr: Myrthe, Anouk, Annemarije, Ytje, Hiltje. Gehurkt: Dagmar, Sam, Karlijn.
Coach: Sjak Sybrandy. Trainsters: Trijnilda de Boer en Janice Johnson.