Het zit de dames niet mee tegen koploper

En dan ben je zomaar op een maandagavond op weg naar Wolvega voor de wedstrijd tegen koploper De Griffioen. Dat voelt wel wat onwennig. Rare avond, andere hal, geen supporters… Of toch ? Ja hoor, daar was Jenny, onze harde kern! Top Jenny!

Maar een rare avond werd het wel. Bij het inslaan ging Ilse door haar enkel en ze kon er echt niet meer op staan. Dat zag er dus niet goed uit. Daar ging onze opstelling. Geen wissels en Hedwig kon vanwege haar blessure nog niet op mid aanvallen (speelt  libero). Dan maar improviseren . Evelien ging spelverdelen en Simone op de mid. Gelukkig hadden we als coach Karin mee, zij weet hier wel raad mee.

De eerste set ging redelijk gelijk op, eerst liepen ze wat op ons uit maar we kwamen wel steeds wat dichterbij. Helaas had de tegenpartij een hele goede buitenaanvalster, de nummer 1.  Wij konden haar bijna niet afblokken en achterin opvangen.  Zo werd de eerste set met 25-19 afgemaakt.

De tweede set… Tja… 25-9. De Griffioen zat er lekker in. Goede service en mooie aanvallen. Gauw vergeten. Ook in de derde set begonnen zij beter en liepen op ons uit. Wij kwamen zelf te laat op stoom. Ondanks de goede aanwijzingen van Karin werd de laatste set met 25-19 afgesloten.

De maand maart verder geen wedstrijden meer. Gewoon lekker trainen en – voor sommigen van ons – herstellen. Op, geen grap, 1 april is de volgende wedstrijd.

damesgoedeilse

Ilse raakte helaas geblesseerd in de warming-up.