Het volleybalseizoen zit erop…

Met uitzondering van de eredivisies heeft volleybalbond NeVoBo besloten het seizoen definitief te beëindigen. Leden mogen meepraten over de aanpak voor volgend seizoen.

Voor de teams in de topdivisies en lager is het volleybalseizoen per direct afgelopen. Het bondsbestuur heeft dit besloten omdat vanwege het cornoavirus zeker tot en met 6 april niet kon worden getraind en gespeeld en de laatste reguliere competitieronde voor 18 april gepland staat. ,,Er bestaat geen uitvoerbaar scenario om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen’’, aldus de bond. Er zullen geen kampioenen worden benoemd. De jeugdtoernooien om de clubkampioenschappen en de regiobekers zijn nog niet geschrapt.

Opvallend is dat de NeVoBo de leden vraagt om mee te denken over het volgende seizoen. ‘Hoe kan een eerlijke competitie-indeling worden gemaakt?’, zo luidt de vraag. De bond geeft alvast drie voorzetjes: 1. Elk team komt in volgend seizoen in dezelfde competitie uit; 2. De resultaten van de volledige eerste seizoenshelft bepalen de indeling voor volgend seizoen; 3. De huidige standen zijn bepalend voor kampioenschappen en degradaties.

Leden zijn vrij met andere ideeën te komen. Reacties kunnen gegeven worden via Twitter en Facebook. ‘Alle input wordt verzameld’, aldus de Nevobo. ‘Volgende week wordt een beslissing genomen’.