Het systeem staat, nu nog de punten!

Vrijdag moesten we met heren-1 naar Easterein (Oosterend). Tegen Covos, op dat moment maar één plek boven ons op de ranglijst, maar wel met een dubbel aantal punten!

De wedstrijd stond gepland om kwart over acht, met een kleine vertraging start de wedstrijd om half negen. We moesten het doen zonder ons coachduo (Wim en Marijke). Wim was op vakantie, Roelant en Marijke lieten verstek gaan wegens verplichtingen met een etentje, Wilhelm was afwezig, hij zat in Oostenrijk, ook altijd uit en lastig voor hem…. O, ja enne Auke Minne, ja die heeft zich laten inpakken door influenza-A en moest dus achterblijven in Hommerts.

Dus we moesten het doen met riemen die we hadden. Nou, we waren van plan om gefocust aan de eerste set te beginnen. Dit lukte aardig, ondanks dat Covos een lichte voorsprong had in het eerste deel van de set. Maar al snel bleek de gedane trainingsarbeid resultaat op te leveren want iedereen stond op de juiste plaats. Juist in het tweede deel van de eerste set trokken we punt voor punt naar ons toe. Met af en toe goede passing, zodat, via de spelverdelers, de beide mid-aanvallers en beide buiten-aanvallers heerlijk konden toeslaan. Met wonnen met 23-25.

Tweede set: start met dezelfde basisopstelling. Voordat we het wisten liep Covos te ver uit, met name hun scherpe opslag lag ver in het achterveld en dat constant. We kregen nog een opleving, maar dat was te laat. We verloren met 25-21.

De derde set was er eentje die we niet snel vergeten! In het middendeel trokken we de set punt voor punt naar ons toe, wat tot een 9-19 voorsprong leidde. Daarna stokte de aanvalsmachine op 21 punten en de avondklok van 10 uur knalde erin, want Sikke moest gewisseld, want hij moest naar huis vanwege afspraak met de jeugd. Zelfs met Grutte Klaas was er daarna geen doorkomen meer aan. We verloren de set met 25-21.

Nu op naar volgende wedstrijd met het gevoel dat er meer is te halen in deze klasse dan wat we nu hebben laten zien. Het systeem staat als een huis, nu de kostbare punten nog!