Heren trainen goed en winnen punt

Vrijdagavond 15 januari stond voor de heren de wedstrijd tegen Staveren op het programma. Voor deze wedstrijd stond Staveren op de tweede plaats en Far Ut op plaats 10, laatste. In de eerste set was dit niet zichtbaar in het veld. Of het nu kwam door onze kleine speelzaal of door onderschatting is niet helemaal duidelijk, maar binnen een paar minuten stond Far Ut met 5-0 voor. Bij Staveren lukte op dat moment bijna niets. Men was niet in staat om een fatsoenlijke pass bij de spelverdeler te krijgen. Als dit al een keer lukte, werd er goed verdedigd door ons team. Op de stand 18-8 begon het bij ons een beetje te haperen en begon Staveren in te lopen en wist ons tot op 4 punten te naderen: 19-15. Door middel van een sterke wissel kregen wij ineens meer lengte en dus blokkracht in de ploeg en wisten uit te lopen naar 23-19. Staveren spartelde nog even tegen, maar na een mooie pass afgerond met een sterke aanval en een killing-blok was de eerste set binnen met 25-20!

In set 2 gingen de heren van Staveren wel meteen sterk van start en waren de rollen omgedraaid. Door sterk serveren waren wij nauwelijks in staat om een goede pass te brengen en daardoor kwamen we er vaak aanvallend niet door. Door een aantal (te) kleine oplevingen van onze zijde werd afgesloten op 15-25 verlies. Set 3 was bijna een kopie van de tweede set. Far Ut was vaak niet in staat een goede pass te brengen. Hierbij moet wel aangetekend worden dat onze gasten erg sterk stonden te serveren. Uiteindelijk werd ook deze set verloren met grote cijfers: 10-25.

Meteen na afloop was er een moment van teleurstelling, maar na een peptalk van de coaches Marijke en Wim konden we concluderen dat we niet 2 punten hadden verloren, maar juist 1 gewonnen tegen een tegenstander die al wat verder is dan wij. We weten waar we goed in zijn en wat voor verbetering vatbaar is en gaan hier de komende weken hard mee bezig op de trainingen. Het eerste half uur van de training wordt sinds een aantal weken verzorgd door Wim, die daarna afreist naar Woudsend voor de training met zijn eigen team. Tijdens het tweede deel van de training neemt Erwin de leiding over. De opkomst bij de trainingen ligt zo rond de 90 procent en is dus uitstekend te noemen.

Als we dit vast kunnen houden en de progressie van de afgelopen weken door kunnen trekken, heb ik er alle vertrouwen in dat we de komende weken de nodige punten gaan pakken.