Hatsekidee: 10 punten mee!

Weer een gouden zaterdagmiddag voor onze junioren! De B-toppers hielden de tweede plaats in handen door in Grijpskerk overtuigend met 0-4 te winnen. Nou, dachten de C’s, dan kunnen wij als koploper niet achterblijven. Hatsekidee, ook uit Bolsward de 5 punten mee!

De B-meiden hadden het bij het niet hoog geplaatste Grijpskerk alleen in de eerste set lastig. De Far Ut-meiden kampen wel vaker met wat ‘opstartproblemen’, maar dit keer viel het kwartje de goede kant op. De eerste set werd met 25-23 gewonnen en daarna zaten de door Janet gecoachte dames helemaal goed in de wedstrijd. De tweede set werd met 25-14 gewonnen en ook de derde set werd royaal gepakt: 25-16. Far Ut wenste de volle buit mee te nemen naar huis (uiteraard eerst langs de Mac!) en zette in de vierde set scherp door: 25-12.

In Bolsward wilden de C-meiden weer eens de hele overwinning pakken. Dat lukte en in de strijd tegen Covos en AVC waren dat mooie punten. De meiden van ons knalden meteen vol uit de startblokken (25-13) en gingen goed door. Na 25-20 en 25-13 brak de altijd lastige vierde set aan. Er leek bij 18-13 geen vuiltje aan de lucht, maar Bolsward kwam toch langszij: 19-19. Gelukkig hield Far Ut ’t koppie koel en werden de 5 punten gegrepen via 25-20. Hartstikke mooi weer meiden!!