Geweldige overwinning C-meiden!

Het moest uit de nagels van de kleine tenen worden gehaald, maar de C-meiden kregen het zaterdag voor elkaar: van 0-2 achter naar een mooie 3-2 overwinning tegen VC Sneek! Het was opnieuw weer ongelooflijk spannend in het afgeladen dorpshuis, waar de sponsor van onze meiden, Corry, zich tijdens de wedstrijd van haar slimste en spontaanste kant liet zien. Terwijl Far Ut de derde set had veroverd en op weg was naar de andere speelhelft, fluisterde de motor van ons dorpshuis de meiden toe dat er bij winst door haar op een grote schaal patat getrakteerd zou worden.

Nou, die ‘Hommertser doping’ werkte geweldig! En dit na een begin van de wedstrijd dat voor Far Ut niet al te goed begon. VC Sneek won na een knappe inhaalrace de eerste set met 24-26 en trok ook de tweede set naar zich toe: 19-25. Onze meiden toonden echter karakter en gaven de moed niet op, daarbij weer vertrouwend op hun eigen techniek en vaardigheden, zoals ze wekelijks flink trainen!

Via 25-22 werd het 2-1 en roken ze de patat! Maar dit niet eerder nadat het in de vierde set weer enorm spannend was. VC Sneek leek op 1-3 te finishen, maar Far Ut blééf voor elk punt knokken en kwam alsnog met 26-24 op 2-2! Dat gaf zoveel moraal dat de meiden van de trainster en coach Anneke en Wâtte in de vijfde set doorstampten naar 15-8. Wéér niet verloren! Wat is dit toch knap van deze C-meiden, die dit seizoen pas één keer hebben verloren (met 2-3). Het is – met voor ons nog vier wedstrijden te spelen – enorm spannend. Far Ut en Covos hebben 75 punten, Covos speelde een wedstrijd meer. AVC Akkrum is er ook nog bij en poets ook Sneek nog niet uit.

faruteterij

De ,,doping” gaat erin als meldonium in een Russin!