Geweldige overwinning B-meiden!

Als je dan toch de eerste zege van het seizoen wilt pakken, dan ook maar meteen op een geweldig mooie manier! Zo dachten de B-meiden er zaterdag ongetwijfeld over. Na twee keer te hebben verloren, werd voor een mooie stunt gezorgd tegen Dosko/Acta, de ploeg uit Franeker die hoog op de ranglijst staat. Far Ut won na een ongelooflijk spannende en goed gespeelde wedstrijd met 3-2!

Ze waren er bij Far Ut niet helemaal gerust op, voor de wedstrijd… Dosko/Acta, de nummer 2, wat zouden ze daar tegen kunnen beginnen? Nou.. heel veel! Al in de eerste set liet Far Ut zien dat het vorig seizoen niet voor niks op de kar door Jutrijp en Hommerts had mogen rijden! Het werd 25-20. Dit onder toeziend oog van Janna en Marie, die (met Sikke voor het oogje in het zeil) als scheidsrechters fungeerden. Ze deden dit foutloos en dus voortreffelijk!

Terug naar de wedstrijd. Dosko maakte via 18-25 de gelijkmaker, waarna het in de derde set enorm spannend werd. Far Ut bleef goed spelen en wat ook belangrijk is : keihard werken! Via 9-12 werd het 15-13, maar toch 19-23. Far Ut gaf echter niet op en de door Karin gecoachte meiden knokten terug tot 23-23. Helaas voor de thuisclub werd het 25-27, maar niet getreurd: meteen in de vierde set er weer tegenaan! Dat leidde via knap spel tot een 26-24 overwinning, na een aantal lange en bloedstollende rally’s. En na de 2-2 wilden de meiden van Far Ut ook de vijfde set pakken! Dat lukte, en hoe! 15-8 en het gejuich van de speelsters en de vaste supporters (weer bedankt!) was tot in Spannenburg te horen! Klasse meiden!

zaterdag3

Far Ut in de aanval met aan het net vanaf links Annemarije, Ylse en Karlijn. Ytje, Myrthe en Anniek letten achterin goed op.

zaterdag2

Time-out, de spanning is te snijden. Achter Far Ut scheidsrechter Marie.

zaterdag

Foutloos op de bok: scheidsrechter Janna. Sikke houdt eveneens alles in de gaten.