Geen 1 aprilgrap: dames derde!

Vrijdag 1 april (geen grapje) hadden de dames 1 hun laatste uitwedstrijd in Langweer. We kwamen aan in een prachtige zaal met 2 velden. Er werd maar op 1 veld gespeeld, dus voordat we los konden, waren we een dik half uur verder. Dit kwam omdat er voor ons een hele spannende wedstrijd bezig was. Ook waren onze trouwe supporters weer van de partij, waaronder Ilse die helaas dit seizoen niet meer mee kan volleyballen omdat ze een enkelblessure heeft opgelopen in de vorige wedstrijd tegen Griffioen. Dit maal hadden we Janna en Marie van de B-junioren mee.

Na bijna een maand geen wedstrijden te hebben gehad, moesten we in de eerste set er echt weer inkomen. Pas laat in de set ging het wat beter, maar helaas was dit voor korte duur. De Langweerders versloegen ons met 25-21. In de tweede set stonden we 5-1 voor toen er ineens iemand van de tegenpartij geblesseerd raakte. Deze set ging beter dan de vorige, alleen hadden we erg moeite om de pass mooi te brengen bij de spelverdeelster. We konden veel ballen pakken, maar helaas gaven we ze weer te makkelijk weg.

Nadat de toppers Janna en Marie in het veld kwamen hebben we ze toch met 25-22 kunnen verslaan. De derde set, alles of niets. Er kwam een switch in het veld. Evelien is gaan spelverdelen omdat Simone last kreeg van haar rug. Ook stonden vanaf het begin Janna en Marie weer in het veld. Weer een super spannende set, maar gelukkig hebben we deze ook net op de nippertje gewonnen met 25-23.

2-1 gewonnen van de nummer 6!. Nu inmiddels nummer 7. We hebben nu nog twee thuis wedstrijden te gaan. Volgende week komt de nummer 9 (Heerenveen) bij ons op bezoek. Zoals alle thuiswedstrijden spelen we weer om 19:15 uur in dorpshuis Oan It Far. We staan zelf nu derde, een prachtige prestatie natuurlijk!

Ook wil ik jullie laten weten dat we het seizoen afsluiten op 22 april tegen de topper, namelijk Stanfries! Zij staan nu één plaatsje onder ons, dus dat gaat een spannende wedstrijd worden waar we zeker aanmoedigen bij kunnen gebruiken! Zet het dus maar vast in je agenda! Vrijdag 22 april om 19:15 uur in dorpshuis Oan It Far.

Tot de 8de en de 22ste!

damesantje

Uw verslaggeefster Antje.