Far Ut meiden 11-Tegenstanders 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een gedenkwaardige zaterdag, deze laatste van september 2017. Maar liefst drie talentvolle meidenteams telt onze kleine vereniging en op deze middag speelden ze allemaal thuis! Het werd een ‘zit’ van 14.00 tot 19.00 uur, maar dan krijg je ook wat! ‘Opbrengst’: spanning, goed spel en van de 12 gespeelde sets er liefst 11 gewonnen!

Het begon in IJlst met de A-toppers. We waren toch wel benieuwd naar onze aanwinsten, Hiltje en Dagmar. We hadden al goede verhalen gehoord en beste volgers van deze site en van onze club: er was geen woord van gelogen! Wat hebben deze kanjers uit Heeg – die best wel een tikje zenuwachtig waren omdat het de eerste thuiswedstrijd betrof – prachtig gespeeld! Hiltje is de Muur van Heeg! Wat een topper aan het net, een bikkel in de blokkering! VC Drachten wist op een gegeven moment niet meer hoe ze daar langs moesten komen! Verdedigend is het voor Hiltje nog wennen in de hoofdklasse, maar dat komt ook zeker in orde! En Dagmar? Ook een dikke 8! Onverstoorbaar in de aanval, koel in de passing. Hartstikke best!

Al met al leidde dat – en uiteraard ook door de inspanningen van Amber, Eline, Janna, Marie, Ilse en Ylsa, daar viel weer weinig op aan te merken! – tot een mooie 3-1 zege op Drachten. Knap gedaan, want de tegenstander bleek na de eerste twee sets (25-16 en 25-22, veel servefouten bij Drachten) toch taaier dan we dachten. Zeker toen hun opslag verbeterde en wij onder druk kwamen in de verdediging. Mooi: Far Ut serveerde in de eerste anderhalve sets maar 1 keer fout. Sterker: scherpe opslagen van allemaal leverden mooie punten op.

Na de 2-1 voor Drachten (16-25) werd het een zenuwslopende vierde set. Een enkeling in Fakje-F hield al rekening met een vijfde set; zeker toen Drachten op 22-24 kwam. Maar zie: Far Ut bleef kalm, Hiltje scoorde een ace met de opslag en na een lange rally was het punt ook weer voor ons: 26-24 en bingo!

— Op naar Hommerts. Nog niet voor de heerlijke gehaktbal van Corry, maar eerst kijken naar de C-meiden. Nou, die kunnen er ook wat van! Mooie opslagen, heel netjes spel en hard werken om elke bal over het net te krijgen. Dat leverde een mooie 4-0 zege op tegen Stanfries uit IJlst, alweer de tweede overwinning van deze uit het circulatie gekomen topteam.

— En toen mochten de B-toppers aan de slag. Nou, dat was een wel heel speciale wedstrijd… De tegenstander is eigenlijk te licht voor de eerste klasse. Reva, het is knap hoe vrolijk ze bleven, maar de ploeg kwam wel wat tekort tegen die meiden van ons. Karlijn begon met serveren en leek op weg naar het NOS-Journaal door naar 25-0 op te slaan. Na 19 punten sloeg ze ‘m echter net uit.. Maar het werd 25-2 – ook nooit vertoond – en hierna 25-3. Tja, dat is voor niemand heel leuk, maar het was knap hoe onze meiden bij de les bleven! Ze wilden er met netjes spel zo snel mogelijk vanaf en dat lukte binnen het uur: 25-10 en 25-10: 4-0 en bovenaan. Samen met AVC en laat die ploeg komende zaterdag naar Hommerts komen! Dat wordt vast een mooie wedstrijd!

Voor de liefhebbers: niet alleen de B’s spelen weer thuis (18.00), maar ook weer de A-junioren en de C’s. De A-’s spelen dit keer in sporthal Schuttersveld in Sneek, aanvang 14.00! De C’s beginnen om 16.00 uur in ons dorpshuis. Komt dat zien!