Far Ut grijpt kans tegen Makkum

Met veel positieve energie gingen wij (dames-1) vrijdag de strijd aan tegen Makkum. Ondanks dat we de vorige keer 2-1 van Makkum verloren hadden, stonden we allemaal weer fris op het veld. We hebben wel weer één/paar punt(en) nodig om een beetje bij te blijven in de competitie. Makkum stond twee plaatsen boven ons, dus het moest te doen zijn!

De eerste set ging ons goed af. Er waren weinig fouten bij de opslag, in vergelijking met voorgaande wedstrijden. Er werd goed gecommuniceerd in het team en wij kregen de kans om veel aan te vallen. Het werd nog even spannend door een paar foutjes van onze kant, maar toch brachten we het op om te winnen : 25-23,, die hadden we maar alvast in the pocket!

De tweede set ging beide teams niet heel makkelijk af. Er werd duidelijk gevochten voor elke punt. Ook hier kregen wij veel kansen waarbij we veel punten scoorden.  Maar ook Makkum werd sterker en wilde graag winnen. Voor het publiek was deze set smikkelen en smullen. Uiteindelijk werd het 25-19. Het stond 2-0 voor ons !

De derde en laatste set was een set waarin beidde ploegen weer alles gaven. Makkum wilde maar al te graag nog een punt mee naar huis nemen. Wij waren nu juist meer gedreven om die laatste punt ook te pakken. Deze set werd met ook veel  strijdlust gewonnen door ons met 25-15.

Drie welverdiende punten zijn binnen. Dat brengt ons op het achtste plekje in de competitie! De drie teams boven ons hebben maar een puntje meer, dus het scheelt niet veel.

Helaas moesten we afscheid nemen van onze fantastische mid-aanvalster Janita Hoekstra, die de rest van dit seizoen niet meer mee kan doen, omdat ze op stage naar het buitenland is. Een fantastische ervaring natuurlijk. Het hele team wenst je daar een geweldige tijd toe!