Fantastische zege B-meiden!

In een kraker van jewelste hebben de B-meiden zich zaterdag van hun allerbeste kant laten zien! In Zwolle werd SVI met 1-3 verslagen.

Het was een fantastische wedstrijd in Zwolle, waar middenmoter SVI volgens de prognose van de NeVoBo met 3-1 van Far Ut zou winnen. Maar dat liep dus mooi even anders! De meiden van Janice, Janet en Tietsje speelden werkelijk geweldig. Wát een collectief, wát een inzet en wát een kleine foutenlast dit keer! Natuurlijk, er ging weleens wat mis, maar daar stonden deze dag zoveel mooie dingen tegenover! De servicedruk was hoog, de passes kwamen vaak prima aan bij de spelverdeling en de aanvallen liepen goed. En wat te denken van het verdedigende werk! Er werd wat van de vloer geraapt, prachtig! Om van de blocks maar te zwijgen, machtig mooi!

Far Ut wist nu ook de eerste set te winnen op het moment dat het erg spannend werd. Dit seizoen is dat lastig gebleken, maar nu mankeerde er niks aan! De 21-25 werd door Fakje-F (Douwe, Lia, Petra, Niek en Peter) met gejuich begroet. In de tweede set ontplofte de supporters-app bijna en kreeg het thuisfront via de live-verbinding het zweet onder de sokken! Ongelooflijk, wat een veerkracht toonde Far Ut. Het werd 0-2 via 26-28.

Maar toen waren we er nog niet! De derde set was zo mogelijk nog spannender, wát een zenuwenpot! SVI kwam met 24-20 voor, maar Far Ut gaf zich niet over. De serves van Margriet en Rixt bleven verwoestend scherp, de blocks van Amber ook en de anderen voegden daar hun kwaliteiten aan toe. Het werd 24-21, 24-22, 24-23 en jawel: 24-24. Nou, en toen drukten we meteen maar door naar de geweldige setzege en dus de overwinning: 24-26!

In de vierde set probeerde Far Ut het ook, maar het verliep wat rommelig. SVI won met 25-17, waardoor de stand in punten in 96-96 eindigde. Maar wij hebben mooi 4 punten! Een schitterend resultaat! Zie ook het bijgevoegde filmpje van een prachtige actie!

zwolle-fu

Margriet en Rixt blokkeren, Ylsa en Ilse staan paraat.