Er op of er onder

Vrijdag 27 januari speelden de dames 1 van Far Ut tegen de dames 4 van A. V. C. ’69 uit Akkrum. De vorige keer hadden we 3-1 van ze gewonnen, dus we waren gebrand om dit keer geen punten aan de tegenstander te geven. De tribune was ook dit keer aardig gevuld met toeschouwers. Hier worden we altijd erg blij van!

In de eerste set bleek al snel dat ze een stukje beter waren geworden dan de vorige keer. Ze hadden een goede verdediging en hadden wat moeite om de gaatjes te vinden. Desondanks hebben we deze set binnen weten te slepen met 25-17. De tweede set liep wat anders dan we graag wilden. We kregen niet genoeg grip op de set om deze binnen te slepen en verloren de set met 25-22. Derde set, nieuwe set, nieuwe kans. Hard werken loont en de set wisten we te pakken met 25-19.

Halverwege de wedstrijd werd het ons in ieder geval duidelijk dat ze in Akkrum niet van stilte houden. Bij elk punt lieten ze zich duidelijk even horen. Wij als team zijn daarin tegen altijd wat stiller en wat rustiger. Hoe meer zij zich lieten horen, hoe stiller wij werden. Waarschijnlijk had dit enig invloed op ons spel, want de vierde set verloren we helaas met 25-19. Het stond 2-2 in sets, dat betekend een 5e set tot de 15. Maar we begonnen weer niet goed met de set. Bij de stand van 8-4 achter werd er van kant gewisseld. Er op of er onder. Alles geven wat we hadden. Het was de meest spannende set van de avond en gelukkig hebben we deze weten te pakken met 16-14. Een grote opluchting voor ons allemaal dat we deze wedstrijd toch hebben gewonnen.

Met een 7de plaats staan we nu weer mooi in het midden. Vrijdag 3 februari spelen wij om 20:30 uur in en tegen de nummer 4 genaamd Joure. De laatste keer dat we tegen ze gespeeld hebben was op 28 oktober en toen hebben ze ons met 3-1 verslagen. Tijd voor revanche!

Groeten Antje