Er is echt helemaal niks meer aan te doen: onze A-toppers zijn kampioen!!

Wát een schitterende week hebben we als club beleefd! Na het kampioenschap voor de C-meiden was het vrijdagavond de beurt aan onze A-toppers. Ze hadden nog 1 setje nodig om een enerverend seizoen op grandioze wijze af te sluiten. En die pakten ze meteen in IJlst, waar ze door zeker wel zeventig supporters werden gesteund!

Met 4 punten voorsprong op VC Sneek, moesten onze oudste junioren naar IJlst, om op een trainingsavond van Stanfries (in de grote zaal was zaterdag het karategala) het bevrijdende puntje op te halen. We wisten natuurlijk dat het mogelijk moest zijn – en zeker na de klinkende overwinning op Workum had iedereen er vertrouwen in. Maar je weet ook: een kampioenswedstrijd is een kampioenswedstrijd en het moet eerst allemaal nog wel even gebeuren! En inderdaad: terwijl Dagmar onvermoeibaar op de grote trom sloeg en ook Margriet, Ylsa en álle anderen yellden en juichten en prachtige borden omhoog hielden – startten de meiden van coach Karin bloednerveus. Ze kwamen zelfs met 7-1 achter..

Gelukkig kregen ze toen de zenuwen onder controle. Alle meiden gingen steeds beter spelen en hoplakee: daar kwam de setwinst aan! Met een ijzersterke Hiltje aan serve werd meteen zaken gedaan: 16-25 en olé, olé: Far Ut A1 is kampioen!! Alle supporters juichten mee en Hans reed al stiekem naar de boerderij om de inmiddels mooi versierde ‘platte kar’ op te halen. Ondertussen hielden de meiden de koppies erbij en werden een paar mooie spandoeken opgehangen. De Stanfries-coach voelde zich na de twee volgende setzeges voor Far Ut geroepen om voor de tribune om stilte te vragen… Nou, vooruit dan maar, het varkentje was toch allang gewassen door onze heldinnen. En dat het nog 3-1 werd, lekker belangrijk! Mooi was nog de publiekswissel voor onze topspeelster Ilsa!

Daarna kon het feest beginnen. Dat begon al in de zaal. Er waren tuten, mooie woorden en slingers en in de kantine werden Janice, Trijnilda en Karin in het zonnetje gezet. Daarna als een speer naar de schitterend versierde platte kar! Als Max Verstappen himself reed Hans de feestgangers naar en door Jutrijp en Hommerts – de boys volgden trouw op de fiets! In het dorpshuis kon het feest pas goed beginnen. De C-toppers werden gehuldigd, de volleybalkampioenen van THOR (Tot Heil Onzer Ribbekast) mochten tot hun grote vreugde ook even op de kar, er was het voetbal-draaiend rad en Ere Zij God verhoogde de sfeer door spontaan een riedel feestmuziek te spelen! Vanuit Workum droeg sponsor en fan Robert een steentje bij door te melden dat zijn meiden met 4-0 van Sneek hadden gewonnen.

Wat hebben onze toppers uiteindelijk nog een grote voorsprong genomen in de eerste klasse! Ze speelden in 20 wedstrijden 83 punten bij elkaar! Er werden 65 sets gewonnen en 16 verloren. Er werden in totaal 1955 punten gemaakt en 1522 ge-incasseerd. Dat is per wedstrijd gemiddeld 97,7 punten zelf gemaakt en 76,1 tegen. Hoezo de verdiende kampioen!!!

Meiden, namens alle supporters, bedankt voor dit geweldige seizoen! Anouk, Karlijn, Ytje, Sam, Hiltje, Myrthe, Annemarije en Ilsa: het was geweldig. Ook Karin, Janice en Trijnilda enorm bedankt! Wat hebben jullie het allemaal geweldig gedaan, ook na die vervelende zaterdag die gelukkig goed is afgelopen! Grote klasse!

De kampioenen poseren in hun gave shirts en vertrekken daarna op de kar naar ons dorp!