Eindelijk 5 punten voor Dames 1

Vrijdag 16 december speelde dames 1 in het Schuttersveld, tegen VC Zeus2K DS3.

We moesten Sara deze keer missen ivm een lekker kerst etentje van haar werk. Maar de overig acht dames waren van doel om de volle vijf punten mee naar huis te nemen. Zeus staat namelijk onderaan, maar weet soms toch hier en daar een puntje te pakken.

Aan mij de eer om een stukje over deze wedstrijd te schrijven. Nou, daar heb ik niet zoveel woorden voor nodig en kan ik dus vrij kort over zijn:

De eerste twee sets werden gemakkelijk door ons gewonnen. We speelden ons eigen spel en lieten Zeus de fouten maken. (14-25 en 11-25)

De derde en vierde set kwam Zeus iets meer in haar eigen spel, omdat wij wat gemakkelijker werden. Maar we wisten ons hoofd koel te houden en deden waarvoor we kwamen. Ook deze twee sets wonnen we. (16-25 en 18-25)

Dus vijf prachtige en verdiende punten mee naar Hommerts-Jutrijp. Hierdoor zijn we eerst één plaatsje gestegen in het klassement, maar of dat zo blijft is nog even afwachten op de uitslag van Bolsward – Wisky (wordt hoog tijd voor Bolsward om ook het digitaal wedstrijdformulier te gebruiken). We hebben nu in ieder geval weer aansluiting met de middenmoot.

Deze overwinning hebben we na een “sútterige” douche nog even gevierd met een hapje en een drankje. Samen met onze coach en onze twee supporters.
Wim bedankt voor de coachwerk, je had er deze keer niet zoveel werk van 🙂
En Klaas en Tjitske bedankt voor jullie aanwezigheid, de volgende keer beloven we wat meer spektakel 😉

De eerste seizoenshelft zit er op, we mogen in het nieuwe jaar weer in actie. En wel op vrijdag 13 januari (oh jee…) in dorpshuis Oan it Far tegen het altijd lastige Covos DS 3. We kunnen dus wel wat support gebruiken.

Voor eerst: fijne feestdagen en alvast een sportief 2017.

Groetjes Hedwig