Meisjes-C voortvarend van start

bericht01

De meisjes-C van Far Út zijn prima aan het seizoen begonnen. En dat terwijl ze voor de zomer nog meededen aan het circulatievolleybal. De overstap naar het ‘grote’ spel is de meiden heel goed afgegaan, mede natuurlijk ook omdat niet alleen de trainingen goed verzorgd zijn, maar ook omdat de opkomst tijdens die trainingen altijd 100 procent is!

Wel was er verdriet toen tijdens een training, vlak voor de competitiestart, Anniek een bal verkeerd op haar hand kreeg. Ze heeft een gebroken pink opgelopen, waardoor ze een paar maanden langs de kant moet zitten. Anniek: vanaf deze plaats heel veel beterschap gewenst door alle leden van Far Út!

De C-meisjes worden dit seizoen getraind door Janice Johnson en op zaterdag gecoacht door Hans Wempe en Wâtte Abma. Zij weten de dames geweldig te stimuleren! Al meteen werd een gedenkwaardige wedstrijd gespeeld. Op vrijdagavond, tegen Stanfries in IJlst. ‘Alles aan de hang’ zouden de kaatsers zeggen! Het werd een geweldig spannende vijfsetter, waarin Annemarije, Ilsa, Karlijn, Myrthe, Anouk, Annemare en Ytje prachtig speelden. De spannende strijd duurde bijna 2,5 uur! Het werd 3-2 voor Stanfries, maar een week later pakten onze meiden wel de eerste overwinning. VC Sneek werd met 4-0 verslagen.

Daarna werd, met opnieuw knap spel, met 1-3 gewonnen van Bolsward. Dat leidde ertoe dat er voor de tweede thuiswedstrijd bijna een tekort aan zitplaatsen was! Het podium van de zaal in dorpshuis Oan it Far zat vol. De tientallen toeschouwers zagen ook tegen Dosko uit Franeker een spannende wedstrijd. Daarin maakte Far Út in de tweede set een 5-16 achterstand ongedaan! Dosko won uiteindelijk met 1-3, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook na een verlies wordt niet vergeten de supporters te bedanken!