Eerste punten voor de B’s

De B-volleybalsters van Far Ut staan op het bord! De 0 is weg. En terecht, want na de moeizame start bij Sudosa in Assen werd zaterdag goed gespeeld tegen het altijd lastige VC Sneek. Het is al geweldig dat wij met ons kleine clubje in dezelfde Hoofdklasse spelen als het grote Sneek!

Onze ploeg, die zaterdag werd gecoacht door Janice, deed het best. In bijna elke set had het kwartje telkens net zo makkelijk naar onze kant kunnen vallen. In de eerste set werd het na een 19-17 voorsprong voor ons toch nog 27-25 voor Sneek. Maar wij toonden karakter en wonnen door goed spel de tweede set met 25-22. Het goede spel kon worden vastgehouden en dat leverde ook de zege in de derde set op: 25-15.

De vierde set was weer ongelooflijk spannend. Via 25-22 werd een vijfde set noodzakelijk. Onze meiden kwamen met 8-6 voor, met 8-9 achter en bleven tot 10-10 bij. Daarna lukte het net niet meer en won Sneek met 15-12 en de wedstrijd dus met 3-2.

Maar de eerste punten zijn er, en het vertrouwen ook! Deze ploeg is nog altijd groeiende. De trainingen van Janice en Trijnilde worden prima bezocht en dat zet natuurlijk zoden aan de dijk. Het was in het begin allemaal even wennen met een nieuwe trainster en het vertrek van Margriet, maar daar staat de komst van Annemare tegenover. Zij deed het ook in Sneek weer geweldig en is een echte aanwinst voor de B-talentenploeg!

Zaterdag 10 oktober eindelijk de eerste thuiswedstrijd. In IJlst, vanaf 15.00 uur tegen VIOS uit Slochteren. Go go go! We hopen weer op veel toeschouwers!

annemare

Annemare heeft haar draai al gevonden bij de B’s!