Een zware zaterdag…

Poei!

Lagen de oliebollen nog zwaar op de maag?

Was het een winterdipje?

Wilde het gewoon even niet?

Ach, ’t gaat natuurlijk niet om een boerderij, maar jammer was het zaterdag wel dat de meiden-B en meiden-C er geen overwinningen uit konden slepen. Allebei de ploegen hadden in de eerste ronde na de feestdagen op wat meer gerekend, maar helaas pindakaas.

De B-meiden hadden bij winst op Flash uit Nieuwleusen een sprongetje gemaakt op de ranglijst, maar de Overijsselse ploeg bleek taai. Zij bouwden juist hun voorsprong op de ranglijst uit en staan nu met 4 punten meer op de tiende plaats. In IJlst moesten de Far Ut-meiden de eerste drie sets prijsgeven. Daarbij liep het verschil best nog wel op, wat niet was verwacht.

In de vierde set toonden de meiden, onder het oog van de trouwe fans alsmede trainster Janice Johnson, echter wel degelijk karakter! Zelfs bij een 1-8 achterstand bleven ze knokken en dat was klasse. Dat leidde tot een loeispannende ontknoping die onze meiden toch wel weer moed moet hebben gegeven. Na 22-22 ging het gelijk op en kreeg Flash op 24-25 zelfs een set- en matchpoint. Maar Far Ut bleef knokken, kwam gelijk, één punt voor en zowaar twee punten voor: 27-25 en toch nog er weer een punt bij in de Topklasse!

In Sneek zaten de C-meisjes vooral zichzelf een beetje in de weg. Het spel was net wat te slapjes, alsof de winterslaap nog niet helemaal was afgelopen. Er gingen best veel dingen goed – Ytje speelde geweldig! – maar er gingen ook dingen niet goed en daarvan profiteerde VC Sneek.

Na de eerste setwinst voor Far Ut, werd het 2-1 voor Sneek. Far Ut kwam in de vierde set erg goed terug – met elkaar werd hartstikke hard geknokt! – maar in de vijfde set lukte het net weer niet: 3-2 voor Sneek. Jammer, maar er is na afloop al eventjes over gepraat en dat zal op de training nog wel eventjes een vervolg krijgen. Soms is dat even nodig om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Alle meiden zullen op de trainingen van Janice goed hun best moeten doen, want anders lukt het op zaterdag ook niet allemaal. Maar toch ook weer 2 punten erbij!

meidencsneek1

Far Ut-fans kijken toe bij de C-meiden in Sneek

meidencsneek2

Even de kopkes bijelkaar na de 3-2 in Sneek, onder aanvoering van coach Hans.