Een zware middag

Tegen twee uur de IJlster sporthal in en rond half acht er weer uit. ‘Opbrengst’: één set…

Poei! Dat was een zware middag voor zowel de A-meiden als de B-toppers. Ons junioren-vlaggenschip verloor met 1-3 van Sudosa Assen en gezien het feit dat die ploeg tweede staat in de hoofdklasse, was dat niet eens zo raar. Toch had je tijdens de wedstrijd voortdurend het gevoel dat er wel wat meer inzat. 8-0 voor in de eerste set, 16-8 voor in die eerste set en dan uiteindelijk met 20-25 verliezen. Da’s dan meer dan jammer. Het liep niet altijd naar wens, maar dat kan natuurlijk een keer gebeuren toch? Hoe dan ook: Far Ut slaagde er netjes in om de derde set te winnen, waardoor toch weer een punt werd gepakt.

Hierna om half zes de B-meiden. Jazeker: ze mochten dit keer ook in IJlst spelen. Leuk! Ook nu weer een stijf uitverkochte tribune, we waren allemaal heel benieuwd! Lekker hard kunnen serveren, in elk geval harder dan in het eigen dorpshuis, waar de uitlijn zo’n beetje op de plinten is geschilderd.

Tegen SVW uit Workum begonnen onze meiden dapper en in die eerste set ging het lang goed. Maar toch bleek al snel dat SVW meer power had aan het net en ook een stuk beter serveerde. We kwamen er eigenlijk niet aan te pas, al waren er soms best hele mooie rally’s te zien. Onze meiden bleven werken en kwamen in de vierde set in het zicht van een mooi punt. Maar na 20-20 lukte het helaas niet meer en kon SVW vijf punten bijschrijven.

Niet getreurd! Tegen zulke grote en sterke meiden kunnen we niet op dit seizoen nog niet op. Maar we blijven knokken! Op naar donderdag – jazeker, u leest het goed! – donderdag in en tegen Joure. Wie kan, wees erbij, de meiden van coach Karin kunnen alle steun gebruiken!

Janna en Marie floten foutloos, zoals eerder op de middag ook Auke Minne. Weer heel veel dank namens iedereen!