Een typische Far Ut-wedstrijd

Op de dag dat Sint Nicolaas zijn intocht beleeft in Gouda reist Far Ut heren 1 af naar Bakhuizen. Relaxed, BEO staat onderaan en de wedstrijdprognose van de NeVoBo voorspelt een 0-4 voor Far Ut. Voor de wat laag ogende sporthal in Bakhuizen komen de verhalen van vroeger. Over een wedstrijd waarbij Johannes had gezorgd voor zoute haring. Netjes opgerold in een oude krant en voorzien van uien, gesneden in hele ringen.

Tijdens het inspelen moeten we wat wennen aan het licht en de stroeve vloer. Dit zijn voor ons de eerste tekenen van wat wij noemen een typische Far Ut-wedstrijd. Meestal gebeurd dat tegen teams die ver onder ons staan. Het beeld van zo’n wedstrijd: iedereen doet zijn stinkende best, maar het lijkt dan wel of de tegenstander beter bedeeld is door Sint Nicolaas. De blokkering krijgt geen vat op de tegenstander, mooie setups worden niet verzilverd en minder mooie soms wel. Verdedigend niet scherp en passend bij vlagen weggespeeld.

Steven ontstijgt echter het team en zichzelf door alles te scoren. Op de dag dat Sint Nicolaas zijn intocht beleeft blazen wij de aftocht uit Bakhuizen met een 3-1. In de nazit gaat het al snel over Jiskevet en de Sint Nicolaas-scène. Zijn we vandaag dan toch meer met Sint Nicolaas bezig geweest dan met de tegenstander? De ervaring leert dat na regen zonneschijn komt, met daarbij naar wij allen hopen mooie anekdotes.

Wim