Een aparte middag in de hoofdstad

Niet eerder vertoond: de A- en B-meiden speelden zaterdag op twee velden naast elkaar en tegelijk tegen hun tegenstanders van VC058. Het werd een aparte middag met een zeer vervelend voorval, namelijk een ernstige blessure van een speelster op een ander veld. Het verplegend personeel verzocht alle volleyballers en het publiek om de zaal te verlaten, waarvoor uiteraard alle begrip. Het gebeurde tijdens de wedstrijden van onze meiden, waarna een half uur later weer verder werd gespeeld. Natuurlijk was de sfeer toen wel anders, het was knap hoe alle volleybalsters met de situatie om gingen.

Over de wedstrijden dan: de Grote Stad won uiteindelijk in totaal 3 sets en ons kleine clubje 5! Prachtig, zo lijkt het, maar er had toch ook wel wat meer ingezeten, zo beseften de A-meiden, die op sterke wijze werden gecoacht door Jeltje en Douwe. Wat hiervan te denken: onze toppers scoorden in totaal 92 punten en VC058 (de koploper) slechts 85. Maar ook dat is volleybal: de thuisclub won met 3-1 in sets. In de eerste set speelden ze zwak en daar profiteerden wij heel goed van: 10-25.

Daarna kwam hun sterkste speelster erin en dat was net het verschil: 25-23. In de derde set won VC058 met 25-21, waarna de onderbreking plaatsvond. De strijd om de vierde set leek lange tijd in ons voordeel uit te pakken. Tot 20 stonden we telkens net voor, met ook in gedachten een niet afgetrokken punt voor VC058 na een frisse bal. Het werd 20-23, we kwamen terug tot 23-23 maar het was net even te weinig: 25-23. De vijfde set was zeker wel verdiend geweest voor Far Ut.

De B-meiden denderden weer lekker door. Na de 25-21 winst om mee te beginnen, werd het kantje boord in de tweede set. Coach Karin kreeg de zaak toch weer net op tijd op orde, tekenend voor haar klasse!:28-26. Daarna bewees Far Ut waarom de ploeg weer lekker bovenin meedraait. Er werd rustig en netjes gespeeld en voor het grootste deel weer sterk geserveerd; daar begint het allemaal mee. Na de 25-13 winst in de derde set, werd de vierde set halverwege afgebroken. Na de hervatting waren onze meiden weer heel kalm. VC058 was wat van slag en zo werd het via 25-12 4-0 voor Far Ut.

Op de foto’s de beide Far Ut-teams naast elkaar en een aanval van de B-toppers.