Duizendste punt brengt winst in prachtige topper!

Meteen de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar: onze C-meiden als koploper tegen de nummer 2, Covos. In dorpshuis Oan it Far droop de spanning van de muren en zat en stond het publiek op de banken! Er moesten extra stoelen op het podium worden gezet om alle fans te herbergen en ze kregen allemaal waar voor hun geld. Wát een spanning en wát een goed volleybal van beide kanten! Far Ut kwam met 2-0 voor, maar moest vijf sets doorstaan om uiteindelijk knap te winnen! En je zal het meemaken: het vijftiende punt in de vijfde set betekende voor onze heldinnen welgeteld na tien wedstrijden het DUIZENDSTE punt van het seizoen!

Far Ut wilde trainer-coach Anneke graag een passend verjaardagscadeau bezorgen en ging geweldig van start. De ploeg leek ook helemaal niet zenuwachtig. Er ontwikkelde zich een spannende wedstrijd, met de eerste set voor de thuisploeg: 25-20. Een opsteker voor de ploeg, waarin Anouk aanvallend sterk speelde. Ook Myrthe – ze kon weer meedoen na 18 december nog met de enkel in het gips te hebben gezeten! – deed het prima, maar al onze meiden gingen als de brandweer. Dat leidde ook tot de tweede setwinst: 25-22. Mooi was dat Sam voor de eerste keer meedeed. Goed gedaan!

Daarna was het echter de beurt aan Covos. De speelsters uit Easterein, Wommels, Reahus en Tirns ging er in de derde set meteen vandoor. Far Ut was het even kwijt en kwam achter, vrij dik achter. Op 8-19 leek er geen houden meer aan, maar toen kwam Karlijn aan de opslag. Dit Jutrijper kanon sloeg de ene na de andere bal raak. Het werd zelfs nog even spannend op 20-22, maar Covos haalde nog net de winst: 22-25. De ploeg had de smaak te pakken en won ook de vierde set: 16-25.

Dat betekende een vijfde set. De koplopers van Far Ut toonden karakter! Ze knokten voor elk punt en kwamen vijf punten voor. Covos kwam nog terug, maar met 15-13 was de overwinning voor Far Ut! Feest in Oan it Far, waar sponsor Corry de blije meiden trakteerde op een enorme schaal patat met alles erop en eraan! Grote klasse!

Farut Covos1

Mooie aanval van Far Ut. Karlijn geeft de bal aan Annemarije (rechts) die mooi raak smasht.