Dames spelen spannende derby

Vrijdag 22 april hadden we als damesteam onze laatste wedstrijd van het seizoen. De derby van Sûdwest- Fryslân😄 tegen Stanfries. We speelden om de derde plek. Wij stonden derde met 2 punten voorsprong, dus er moest gewonnen worden om de derde plek vast te houden. Stanfries had als coach (onze) Karin. En dat dat niet zomaar kon hebben Julia en Neeltje Karin wel even verteld!

Volgens onze aanvoerster konden we beter aan de kant van de klimrekken beginnen. In verband met de zon. Dus dat deden we maar. Na lekker warm gedraaid te hebben begonnen we de eerste set.We kwamen gelijk op grote achterstand. En hadden geen antwoord op de opslagen en aanvallen van Stanfries. En we verloren de set met 12-25. Op naar de tweede set. Winst zat er nog steeds in. De tweede set kwam Janna erin en bouwden we gelijk een voorsprong op. Deze keer had Stanfries geen antwoord op onze goeie service en aanvallen. De set was van ons met 25-12. De derde set dan, op naar de winst! Maar het mocht niet zo zijn. Stanfries bouwde de druk weer op en had snel een voorsprong te pakken. We verloren met 9-25. Ik weet niet of het achteraf wel zo’n goede keuze was om naar onze aanvoerster te luisteren… Maar we zijn toch mooi vierde geworden! Bêst genôch foar it earste seizoen yn twadde klasse!

We hebben de avond nog even gezellig afgesloten met onze inval coaches Akke, Karin en Trijnilda. En onze sponsor Corry, waar we een heerlijke schaal met hapjes van kregen. Super! Supporters bedankt voor dit seizoen! Tot volgend jaar! Waar we hopen op net zo’n leuk en gezellig seizoen. Groeten Anneke