De ‘vijf set killers’

Vier dagen nadat de goedheiligman ons had  verlaten, moesten wij met ons mannenteam aantreden voor ons wekelijkse potje volleybal. Deze keer tegen De Balkster Smashers oftewel DBS-HS3, subtopper op de vierde plek. Woensdag trainden we speciaal op de pass en aanval, dit omdat de vorige wedstrijd niet door ons blakende aanvalswerk maar toch nipt gewonnen werd. 2-3 tegen de ouwe Seunen ut Harns.

Bij het inslaan werd al snel duidelijk waarom DBS hoger op de ranglijst staat, we kregen letterlijk de ballen om de oren. Nadat de scheidsrechter (haar herendebuut, feilloos gefloten!) de uitleg van opslaan had gedaan gingen we los. We hadden DBS de opslag gegund zodat wij de eerste aanval konden doen en zoals Pake vroeger al zei de eerste klap…. Voordat Balk wist dat de wedstrijd begonnen was stonden wij al 10-0 voor. Dan komt ons momentje van ‘O, dat gaat gemakkelijk’, dus is het weer bijna gelijk en dan moet het weer gebeuren. Eerste set 25-18.

Tweede set  bijna een copy van eerste set, dik voor ‘Ons momentje’ alleen dat ‘weer gebeuren’ lukte niet echt tweede set 22-25. Ook de derde set deden we weer goeie dingen 24-20 voor. Maar dan moet ‘het momentje’ nog komen dus bij een stand 24-24 weer wakker, helaas het tij niet meer kunnen keren 27-29 verloren. nu heeft een wijs man ons ooit verteld als je vijf sets wilt spelen, moet je er twee verliezen. Vierde set attent begonnen en zonder enig ons momentje gespeeld en gewonnen 25-18.

Vol vertrouwen (bijna eigenwijs) beginnen we scherp aan de vijfde set deze hebben we ten slotte nog nooit verloren dit seizoen en dit is al de vijfde vijfsetter dit seizoen. Bij de veldwissel stonden we 8-5 voor en hebben dit niet meer weggegeven 15-11.

Helemaal ongeschonden zijn we niet het veld uitgekomen. Ik zij de gek, rugklachten nadat er 130 kilo Wilhelm op viel, Klaas klachten aan knie en been nadat er 130 kilo Wilhelm op viel, Wilhelm ringvingerblessure nadat er 130 kilo Wilhelm op viel. Ik kan er helaas geen smilie met knipoog aan toevoegen.

Wederom een geslaagde vijfsetter of het nu aan ons aanvals, verdediging, of blokkeerwerk ligt, ben ik nog niet achter. Het kan in ieder geval niet aan onze goede conditie of leeftijd (gemiddeld 49,9 jaar) liggen. Het wordt sowieso een korte herstelperiode want maandagavond verwachten de mannen uit Bolsward ons.