De prognose kwam uit, met 3-1 verlies de kantine in

Vrijdagavond 2 december ging de reis naar Bolsward, derde op de ranglijst. Met een 3-1 verlies als prognose en Sinterklaas stress gingen we de strijd aan.

Het werd een super spannende eerste set. Altijd eerst even warm draaien (echte diesels) en dan alle aanwijzingen van de coach uitvoeren. Bolsward was taai, ze hadden veel ballen en een sterke buiten aanvalster. Hierdoor hadden we klauwen. Wij waren te lief, maakten het niet goed af. Maar toch bleven we bij. Bij de stand 22-22 werd het erop of eronder. Gelukkig konden we het hoofd koel houden en haalden we de set binnen met 25-27. Blij als een kind waren we, dat onze vechtlust werd beloond.

Met dezelfde opstelling gingen we de tweede set in. We wisten nu wat, waar en hoe te spelen. Het werd wederom om spannende set. Niet al onze acties pakten goed uit. Wel wisten we het gat rechtsachter te vinden. Bolsward had naast een sterke buiten aanvalster ook een lastige lange Mid. Ook met hun drie meter aanval hadden we moeite. Om te winnen moest er echt een tandje bij. Maar helaas we kwamen te kort en verloren met 25-23.

Met drie frisse speelsters begonnen we aan de derde set. Ze moesten wel eerst even warm draaien en balgevoel krijgen. Maar voor Bolsward was dat ook even schakelen. Daar waar de ballen heen moesten kwamen ze niet. Bolsward had ondertussen onze gaten ook gevonden. De Pass begon minder te lopen, maar toch wisten we aardig bij te blijven. Helaas schoten we weer tekort en verloren we met 25-20. En was het 2-1 in sets.

Wilden we er nog een vijfde set uitslepen, dan moesten we alles geven. Met alle speelsters warm, ging we los. Bolsward deed waar ze voor gekomen waren en wij ?????????
Wij hadden het nakijken en werd het een set om snel te vergeten verder als 25-5 kwamen we niet. Dus de prognose kwam uit, met 3-1 verlies gingen we de kantine in. Al met al blij met ons puntje (van de nummer 3) maar toch een beetje katerig omdat er nog wel een puntje in had gezeten.

Voor iedereen die Sinterklaas viert, veel plezier !!!!!!!

Vrijdag 9 december om 19.15 uur spelen we weer thuis en verwelkomen we scharnegoutum, de nummer twee.

Groet Simone

De derde helft

De derde helft