Dapper verweer in Emmen

De B-meiden wisten dat het erg zwaar zou worden, de uitwedstrijd tegen mede-koploper Emmen. Maar ja, ook die wedstrijden moeten gespeeld worden en na vorige week was er best wel vertrouwen. Wie weet…

Maar het zat er niet in. Emmen won met 4-0. Maar weggespeeld zijn onze meiden niet. En dan was er ook nog het knappe debuut van Annemare Wempe! Ze is pas eerstejaars C-meisje en werd meegevraagd omdat Ilse nog altijd last heeft van een pink en Rixt vrijdag ziek van de training ging. Annemare kende nauwelijks zenuwen en stond haar mannetje. Heel Far Ut speelde best knap, maar Emmen (met een paar héél lange meiden) was gewoon net even wat beter.

Na de 25-14 in de eerste set kwam Far Ut in de tweede set met 1-4 voor. Het werd 25-15. In de derde set scoorden we 12 punten. Als in de vierde set minstens 16 punten zouden worden gescoord, zo was de afspraak met coach Janet, zou op de terugreis voor een McFlurry worden aangestoken bij onze sponsor McDonald’s in Sneek. De meiden deden hun uiterste best, kwamen met 20-11 achter, maar slaagden toch nog net in ‘de opdracht’: 25-16.

En dan, voor alle supporters, om alvast te noteren: zaterdag 29 november, 15.00 uur in IJlst: Far Ut B1 tegen DIO Oosterwolde B1. DIO staat voorlaatste met 2 gewonnen sets. Met niet 1, maar 2 tribunes vol, steunen we onze meiden toch? Komt allen!! Meiden: vraag alle familie en alle klasgenoten, gezellig!

annema

Annemare (achter het net, centraal) tijdens haar B-debuut in Emmen.