Dames pakken met wisselvallig spel toch broodnodige punten

Vrijdag 18 november speelden wij tegen WISKY Dames 2 (Woudsend) in onze eigen vertrouwde zaal. Het verschil van 5 plaatsen (WISKY stond 5e en wij 10e) wilden wij maar al te graag kleiner maken. Hedwig had last van een rugblessure, zij hield het scoreformulier tijdens de wedstrijd bij. Één ding wisten we: we moesten weer een paar punten pakken om in de middenmoot van de ranglijst te komen.

De eerste set begon goed, weinig foutjes. We zorgden voor een redelijke voorsprong. Het was voor ons een kwestie van afmaken om de puntjes binnen te krijgen. We waren in vorm! Onze coach van de wedstrijd (Klaas) gaf goede aanwijzingen. WISKY kwam stiekem terug, maar wij konden de set afmaken met 25-21.
WISKY moest wennen aan onze zaal, maar vond toch hun plek. In de tweede set brachten zij een sterke serve, waardoor de pass minder lekker liep. Door een aantal fouten van onze kant kwamen zij op voorsprong. Ondanks deze achterstand knokten we door, maar helaas… we verloren deze set met 18-25.

Er werden onnodige fouten gemaakt, daar moest wat aan te doen zijn! De derde set ging het gelijk op. De communicatie binnen het team was goed, bij het net waren we sterk en de pass ging beter. Beide teams brachten goede reddingen, waardoor er leuke rally’s ontstonden. Wij trokken aan het langste eind en wonnen de set met 25-23. Een kleine peptalk van Klaas: “Dames, als we deze set winnen, hoeven we niet nog een set te spelen. Alles er proberen uit te halen wat erin zit”.
Wij liepen in de vierde set al behoorlijk uit. Wij kwamen door sterk spel op een voorsprong van 22-09. WISKY begon de set naar zich toe te trekken en profiteerde van de fouten die wij maakten. De punten gingen keer op keer naar de tegenstander tot het 23-23 stond. Nu hadden we genoeg punten weggegeven… We wonnen de set met 25-23 door een bal die uit werd gesmasht door de tegenstander.

Eindstand: 3-1! We kunnen op een leuke en spannende wedstrijd terug kijken. Door de +4 punten staan wij nu op de 9e plaats.
Supporters, bedankt. Én super Klaas dat jij ons weer kon coachen!

Volgende week vrijdag 21:15 spelen wij in Akkrum tegen A.V.C. ’69 Dames 4. We hopen weer een paar puntjes mee naar huis te nemen.