Dames niet te stoppen!

Vrijdagavond speelden wij met de dames de thuiswedstrijd tegen Steggerda. Wij stonden op dat moment vijfde op de ranglijst en onze tegenstander helemaal onderaan. Omdat Hedwig een schouderblessure heeft, lukt het aanvallen voor haar momenteel niet. Daar was een goede oplossing voor: Hedwig als libero. Dat houdt in dat ze alleen in het achterveld mag spelen, om de pass goed te verzorgen. Dit hadden we de woensdag op trainen al even doorgenomen. Deze avond hebben we voor het eerst een wedstrijd gespeeld met onze libero.

De eerste set verliep snel. We kwamen vlot op voorsprong. Doordat wij continu de opslag hadden, lukte het onze tegenstander niet om de pass en de set-up goed te verzorgen. De voorsprong werd steeds groter en wonnen we de eerste set met 25-7.

We wisselden van kant en de tweede set kwamen we alweer snel op een voorsprong. Net als in de eerste set hadden onze tegenstanders het erg moeilijk. Deze set eindigde met 25-11. De laatste set van de wedstrijd werd gespeeld. Ook deze set liep voorspoedig. Met weer goede druk vanaf onze kant, lukt het de tegenpartij maar niet om dit te beheersen. We wonnen ook de laatste set. Met als 25-12 op het scorebord.

Met deze 3-0 overwinning zijn we een plekje gestegen. Stanfries liet deze avond puntjes laten liggen. Zo zijn wij van positie op de ranglijst gewisseld en is de vierde plaats nu van ons!

Onze volgende wedstrijd is komende vrijdag in Heerenveen tegen HeVoC.