Dames komen net iets te kort

De dames konden het vrijdag niet bolwerken tegen Hercules. Geen schande: de ploeg uit Tjalleberd staat bovenaan in de tweede klasse. Maar in plaats van 0-3 had het in ons dorpshuis ook net zo goed 1-2 kunnen worden.

Dat was zeker leuk geweest voor de speelsters, die keihard voor elk punt knokten. Het was ook leuk geweest voor de uitgenodigde sponsoren die op de tribune geinteresseerd toekeken. Dat de nieuwe shirts nog niet klaar waren, was jammer, maar die showen de meiden dan de volgende thuiswedstrijd graag!

In de eerste set was het alsof de Far Ut-speelsters een beetje moeite hadden met de toekijkende ‘bobo’s’ ;-). Er ging veel fout en dat bood het geroutineerde Hercules de kans om snel uit te lopen naar 0-8 en 2-12. Maar Far Ut gaf niet op, ook niet toen het 13-23 stond. ,,Als Hedwig nu tien punten op rij serveert, zijn we weer bij”, werd op de tribune gezegd. Nou! Dat scheelde niet veel. Hedwig stond voor acht punten aan de opslag en de koploper moest een time-out opnemen om de zaak op orde te krijgen. Toen werd het snel 21-25.

Dat waren ook de cijfers van de tweede set, maar er was een verschil. Far Ut speelde veel beter en bleef voortdurend in de buurt. Op 11-10 kwamen de dames van coach Klaas de Groot voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Het bleef spannend en er waren mooie aanvallen te zien. Helaas voor Far Ut was Hercules in de slotfase net weer ietsje ‘leper’. Zeker hun nummer 3 was een slimme dame die nauwelijks fouten maakte.

Toen moest het maar in de derde set gebeuren. En wat kwam Far Ut dichtbij! Er werd geknokt voor elke bal, met als hoogtepunt een minuten durende rally met prachtige reddingen. Far Ut won deze kleine slijtageslag en daardoor werd het 19-19. Maar na de 20 ging het toch net weer niet goed. Hercules won met 22-25 en wat de dames van Far Ut restte, was de derde helft met gezelligheid, een drankje en de snackjes. Ach, dat was ook wat waard!

vrijdag1

Aanval van Far Ut. Vera passeert het blok.

vrijdag

Klaas spreekt de dames toe tijdens een time-out. Op de tribune denken de sponsoren er het hunne van.