Dames gaan voor promotie!

Voor onze dames was het afgelopen weekeinde erop of eronder! Vrijdag speelden ze zelf de laatste en wellicht beslissende wedstrijd tegen de kampioen BEO.

Om 19.15 reden we richting Bakhuizen. Aangekomen kregen we een rondleiding van Evelien (rondje om de kerk) en nu weten we precies waar al haar ooms en tantes wonen. Voor de wedstrijd probeerde ik (Simone) de coach van BEO om te kopen. Niet echt mijn stijl, maar ja, soms probeer je wat. Helaas ging hij hier niet op in.

In de vrij donkere hal begonnen we in te spelen. Magriet en Janna waren ook deze keer mee voor extra versterking. 0-3 winst zou voor ons betekenen dat we de promotie/degradatiewedstrijd mogen spelen om te promoveren naar de tweede klasse. Maar de wedstrijd verliep niet zoals we in het hoofd hadden. De eerste set stonden we weliswaar met 6-13 voor, maar BEO vocht zich terug en wist deze set binnen te halen met 25-21. De tweede set begonnen we ook met een voorsprong (9-13). BEO wist zich echter ook deze keer terug te vechten, tot een gelijke stand van 22-22. Helaas lukte het ons niet om deze set te winnen. Het werd 25-22.

De derde en tevens de laatste set moest het dan toch gebeuren! En ja hoor: deze set wisten we wel de voorsprong (5-11) te behouden en door te drukken. Het dure punt werd binnengehaald met 14-25 als eindstand! Dit ene punt was echter op dat moment niet genoeg om zeker te zijn van de tweede plek en ons te kwalificeren voor de p/d-wedstrijd. We waren afhankelijk van de zaterdag te spelen wedstrijd Covos-Molkwar. Mocht Covos puntjes pakken dan eindigden wij op de tweede plaats.

We konden alleen maar in spanning afwachten. Eindelijk kwam zaterdag om 21.15 uur het verlossende bericht binnen. Covos had met 3-0 gewonnen! Dit was fantastisch nieuws!

Daarom: OPROEP AAN ALLE VOLLEYBAL-LIEFHEBBERS: komt allen en supporter ons op vrijdagavond 8 mei in Easterein! Onze tegenstanders zijn de dames van ANO 2. Steun de dames van Far Ut, tot ziens op 8 mei !