Dames benutten wederom het thuisvoordeel

Vrijdag 24 maart ging Dames 1 de strijd aan tegen de nummer 3, VC Bolsward 5.
Met het verlies van 3-1 in Bolsward en de achterliggende gedachte dat onze kleine zaal in ons voordeel zou werken was ons doel meer dan 1 punt binnen te halen.

In de eerste set was overduidelijk dat Bolsward moest wennen aan onze kleine zaal. Ze lieten ballen gaan met het idee dat ze uit gingen, maar vaak was dit niet het geval. We bleven de bal diep spelen om hiermee ons voordeel te doen. We haalden de set binnen met 25-15.

De tweede set moesten we er wel wat meer aan trekken. Bolsward begon warm te draaien en kreeg meer grip op de in en uit ballen. Gelukkig bleven we kalm en druk houden met de opslag, aanval en blokkering. Bolsward gaf zich niet zomaar gewonnen, maar ook deze set waren wij sterker en wonnen met 25-22.

Met een voorsprong van 2-0 de derde set in.
Het gaf ons nog meer spirit om ook deze set binnen te halen en dus ook de wedstrijd.
Klaas gaf ons de nodige aanwijzingen om mee aan de slag te gaan en onze eigen fouten te minimaliseren. Het werd een super spannende set. Er moest en werd gevochten voor elke bal. Bolsward ging iets meer tactisch spelen. Ondanks hun sterke aanval en prikballen bleven we overeind en werd ook deze set beloond met winst 25-23.

Met 3-0 voorsprong en de wedstrijd op zak begonnen we aan de vierde set. Wilden we de bonus punt pakken, dan moesten we doen wat we de andere drie sets ook hadden gedaan. Met Bolsward op de hielen flikten we het gewoon weer, set gewonnen met 25-22 en de wedstrijd dus met 4-0. Met 5 punten het wknd in, wie wil dat nou niet?

Corry beloonde deze welverdiende overwinning met twee schaaltje bittergarnituur!!
Onze volgende thuis duel vindt plaats op 7 april 19.00 uur.