Dames 1 stijgt de top-3 binnen

Vrijdagavond 10 november kreeg Dames 1 De Balkster Smashers 3 op bezoek. Een fris en jong team. Na het inslaan waren we wel wat onder de indruk van hun sprong- en slagkracht. Maar dat moest er in de wedstrijd eerst maar eens uitkomen. We stonden met acht vrouw sterk klaar voor deze pot.

We begonnen meteen goed, we hadden servedruk, verdedigden goed en vielen lekker aan. DBS leek niet helemaal in haar eigen spel te komen. De tweede set was hetzelfde, er werd leuk gespeeld en gestreden. Blokkerend zaten vooral Janita en Evelien er boven op. Onze invalcoach Klaas was tevreden.

De derde set was DBS gebrand op meer punten en wellicht de setwinst. Ze vielen lekker aan en bij ons rommelde het vanaf het begin van de set, foutjes in de opstelling en misverstanden in de pass en verdediging. DBS nam de voorsprong en wij keken tegen een 19-11 achterstand aan. Het was nu of nooit. We kregen de opslag en Ilse serveerde er lekker op los en werkte de achterstand weer bijna weg naar 17-19.

Nu rustig blijven en punt voor punt verder vechten, het ging steeds gelijk op, tot een uiteindelijke setstand van 26-24. Sowieso deze wedstrijd al gewonnen, maar nu ook door voor de volle mep. We gunden Balk niet het laatste punt. De vierde set moesten we weer volle bak en ging het redelijk gelijk op. Na een tactische wissel veegde Vera de vloer weer schoon in het achterveld en was het erop en erover. Bám! 4-0 gewonnen. Onze vierde overwinning op rij! Hierdoor zijn we naar de derde plek gestegen, met twee wedstrijden minder en drie punten minder dan de nummer 1.

Onze shirtsponsor Corry had vanuit de Jister één en ander gade geslagen en trakteerde ons na afloop op een schaal met lekker warme hapjes. Heerlijk, bedankt.

Vrijdag 18 november wederom een krakende thuiswedstrijd, namelijk tegen de nummer twee Punt Ut. Jullie zijn weer welkom om 19:15 uur!