Dames 1 speelt wisselvallig

Dames 1 vertrok vrijdag 22 maart om 18:00 uur richting Balk voor de wedstrijd D.B.S. DS 4 – Far Ut DS 1.

We mochten op het middelste veld spelen, tussen links 20 joelende meisjes C en rechts 15 zingende meisjes A. En ook nog goed opletten welk fluitsignaal van onze scheidsrechter kwam.

We begonnen redelijk. Iedereen moest er even inkomen en we keken later tegen een achterstand aan. Hiervoor zijn we niet naar Balk gekomen… Punt voor punt kwamen we weer dichterbij en tenslotte wonnen we deze set met 12-25.

In de tweede set, 2 frisse speelsters erin, en ook de tegenstander had flink gewisseld. Een opslagserie van Ilse, daarna een serie van Hedwig en tot slot nog een lange serie van Ylsa en de set was al voorbij…3-25!!! Dit ging wel heel gemakkelijk.

Nou kom maar op dachten we de derde set, helaas pakte dat anders uit. Bij ons weer 2 wissels en zo ook bij de tegenstander. D.B.S. draaide nu op volke toeren en wij begonnen wat te ‘pielen’. Wat misverstandjes, foutjes, uit bleek toch in en ga zo maar door. Allemaal probeerden we er nog wat van te maken maar het was te laat, 25-21.

Potverdikke, en dit na zo’n winst van 3-25. We wilden deze set weer in ons voordeel, maar de vierde set was helaas wat een kopie van de derde set. Bij D.B.S. ging het allemaal goed en bij ons net niet goed genoeg. De hele set tegen een achterstand aangekeken en uiteindelijk weer 25-21.

Dus moest er ook nog een vijfde set aan te pas komen 🙁 De bodem van energie kwam een beetje in zicht, maar vol goede moed begonnen we aan de 5e set. Eline mocht van de scheidsrechter kiezen voor opslag?! dus greep die kans met beide handen. Helaas ging deze in het net, was dat de straf omdat de thuisploeg bij de 5e set de opslag hoort te krijgen? Wederom weer snel een achterstand, we kwamen nog wel even in de buurt met 2 punten verschil, maar daarna zette D.B.S. door en won ook deze set met 15-9.

Jammergenoeg dus maar 2 puntjes voor ons mee naar Hommerts. Qua stand maakt het niks uit, we kunnen niet veel verder omhoog klimmen en hooguit nog 1 plekje zakken.

Publiek weer bedankt voor jullie aanwezigheid! Volgende week 29 maart spelen we alweer de laatste thuiswedstrijd, om 19:30 tegen de nummer 2, vc Bolsward. We hopen weer op een volle tribune.