Dames 1 snoept koploper twee sets af!

Op vrijdag 9 november stond voor ons de wedstrijd tegen VC Bolsward 5 uit op het programma. We stonden allemaal op scherp omdat Bolsward nog maar twee sets had verloren in de vier voorgaande wedstrijden. Totdat Far Ut DS1 op bezoek kwam!

De eerste set begon en de spanning verdween. We gingen ons eigen spel spelen en bouwden bij elk punt ons feestje. Twee teams stonden tegenover elkaar die niet in het hoofd hadden om de eerste set te verliezen. Far Ut trok aan het langste eind. Met 26-28 ging de eerste set naar Far Ut!

Nu is de kunst om vol te houden en de tweede set ook naar je toe te trekken. Dit lukte helaas niet. Bolsward wist veel punten te scoren door rechtdoor aan te vallen. Wij hadden ons blok niet goed staan, maar toch kunnen we spreken van een goede tweede set. Helaas liegt het scorebord niet en ging de tweede set met 25-12 naar Bolsward.

Toen begon de derde set en Bám! daar stonden we. De eerste punten vlogen het scorebord om de oren. Bolsward raakte uit het spel, daar maakte wij uiteraard gebruik van. Met de trouwe supporters op de tribune wonnen wij de derde set met 22-25!

In de vierde set lukte het allemaal niet en het werd dan ook een set om snel te vergeten. Hier en daar was de beslissing van de scheidsrechter ook cruciaal en vaak niet in ons voordeel. Deze set ging dan ook naar Bolsward met 25-9.

De scheidsrechter floot en dus begon de vijfde set. We kozen ervoor om te beginnen op het veld waar we de eerste set gewonnen hadden. Het publiek moedigde ons aan en we kregen een duidelijke taak van Antsje. En die luidde WINNEN! Dus begonnen we scherp en aanvallend aan de allesbeslissende laatste set. Het ging gelijk op, zoals het eigenlijk de hele wedstrijd ging. De vijfde set was een wedstrijd waarin we tegen Bolsward en de scheidsrechter speelden.

Het moment kwam dat wij bij de 8 punten aan waren gekomen. En dus raadt u het al: we gingen draaien naar het veld waarin we nog niet hadden gewonnen. Bolsward maakte 5 punten achter elkaar aan door rechtdoor tussen het blok te slaan. En dus stond het 14-7 in het voordeel van Bolsward. Toen was het de laatste aanval en was het touché van de speelster van Bolsward, maar helaas zagen de twee scheidsrechters het niet. Dus het laatste punt ging naar Bolsward. Daarmee was de set ook gelijk naar Bolsward gegaan. Met een setstand van 15-7 verloren wij de laatste set.

Met een 3-2 nederlaag mogen we harstikke trots zijn. We hebben 2 punten gepakt van de koploper. Ik zeg: laat ze maar komen in Hommerts, dan blijven de 5 volle punten in Oan it Far!

Wij willen als Far Ut dames 1 zijnde de trouwe supporters bedanken voor de aanmoediging. Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar Antsje voor het coachen.

En mocht u nou denken, dat Far Ut DS1 wil ik weleens live zien spelen, dan nodigen wij u graag uit voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Top en Twel. De exacte tijden: 16 november om 19:30 uur in Oan it Far te Hommerts.