Dames 1 op het nippertje

Dames 1 op het nippertje, aan de ‘looks’ lag het hem niet.

Afgelopen vrijdag 23 september startte ons volleybalseizoen met een wedstrijd tegen Top en Twel DS 1.
Nieuwe coach en trainer, Check! -> Wim Bakker.
Nieuwe teamgenoot, Check! -> Trijnilda de Boer.
Nieuwe portretfoto’s + nieuwe teamfoto, Check! -> afgelopen vrijdag zijn deze vóór de wedstrijd gemaakt. We waren er helemaal klaar voor!

Na een goede warming-up begon de wedstrijd. Beide teams waren fel en er werd gecontroleerd gespeeld. We liepen in het begin een beetje uit, Top en Twel wist de stand weer gelijk te zetten. Wij maakten de set af met 22-25, een goed begin!

De tweede set begon minder goed. Top en Twel had een sterke serve, waar wij moeite mee hadden. Wij kwamen weer bij tot 17-16, maar maakten veel kleine fouten. Door de aanwijzingen van Wim wisten wij waar de gaten lagen. Top en Twel wist zich goed staande te houden en won de set met 25-19.

De scheidsrechter hadden we niet mee. Er werden door Top en Twel veel vieze ballen gespeeld, die niet afgestraft werden. Ook waren er een aantal opstellingsfouten waar wij geen voordeel uit konden halen. We moesten zelf de punten scoren! Het was spannend tot het einde, met twee punten verschil moesten wij proberen te winnen. Helaas is dit niet gelukt, we verloren de set met 30-28.

Het stond nu 2-1 voor Top en Twel. De vierde set kwamen wij al snel op voorsprong met 2-10. Wij maakten de punten door veel tactische ballen, Top en Twel maakte nu veel fouten. Deze set wonnen we uiteindelijk met 19-25. We stonden nu 2-2, er moest een vijfde set gespeeld worden.

We liepen weer gelijk op. Een fanatiek en leuk spel door goede reddingen van onze kant en van de tegenstander. We hadden weer moeite met de sterke serve van de tegenstander, we verloren deze vijfde set helaas met 16-14. Ondanks dat we verloren hebben, zijn we tevreden met 2 punten die we mee naar huis hebben genomen.

Volgende week vrijdag 29 oktober spelen we thuis om 19:15 uur tegen S.V.W. DS 3.