Dames 1 Laat de puntjes weer liggen

Op vrijdag 8 december speelden wij om 19:00 uur tegen HeVoC ’89 DS3 in de Hoekstra hal in Heerenveen. Ik werkte nog snel een pannenkoek (gemaakt door Anneke) naar binnen en Sara was na haar cursus gelukkig op tijd in de sporthal aangekomen. 19:00 uur was voor ons doen wel erg vroeg. We moesten deze wedstrijd Antje missen, want zij lag met koorts thuis op de bank. We hebben de meisjes A om versterking gevraagd en gelukkig wilde en mocht Dagmar ons team versterken. Trijnilda kampte nog met haar enkelblessure, we hielden haar op de hoogte van de stand. Dit betekende dat we deze avond met acht man sterk waren.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op en er werd al veel afwisselend gespeeld. Er waren een aantal mooie blokkeringen, waardoor de we het de aanvalsters van Heerenveen het moeilijker maakten. Door een aantal sterke opslagen, werd ons team uit balans gehaald. De zaal werd benut, omdat sommige passen alle kanten opvlogen. We hadden er moeite mee om uiteindelijk de bal over het net te krijgen. HeVoC kreeg hierdoor veel punten cadeau en zij wonnen de set met 25-19.

De tweede set begon al een stuk beter. We speelden onszelf in de wedstrijd en bleven rustig. De pass van de tegenstander liep niet goed en vooral in het centrum lag de ruimte. Hiervan konden wij nog meer profiteren. We wonnen de set met 22-25. En nu door…

De tegenstander had twee goede midaanvalsters die gedurende de wedstrijd veel benut werden, we hadden hier last van en dat was aan ons spel te merken. We begonnen met een voorsprong deze set, maar lieten HeVoC weer té snel terugkomen. Weer veel fouten vanuit onze kant. We verloren deze set met 25-18.

De laatste set begonnen we goed, dit was onze kans om op een gelijke stand van 2-2 te komen. Er waren een aantal mooie reddingen, hierdoor hielden wij ons goed staande. Maar opeens begon HeVoC zich een weg te banen door goede aanvallen en, voor ons, moeilijk te passen opslagen. Het lukte ons niet meer om punten te pakken. We werden uit het veld geslagen, zonde! Deze set verloren we met 25-15.

Dagmar, bedankt voor je sterke inzet! Je hebt het ondanks de nederlaag, erg goed gedaan. Wim, bedankt voor het coachen!

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van 2017 tegen LVVO DS 1 om 19:15 uur in het dorpshuis. We moeten weer punten pakken, dus alle support is welkom!